Het leven is nou eenmaal geen lolletje…

(professionele persoonlijke coaching) Een overtuiging is een manier van denken. Deze overtuigingen hebben we gedurende ons leven geleerd, en we zitten er vol mee. Ze kunnen veranderen doordat je bijvoorbeeld dingen meemaakt, ouder wordt, opleidingen volgt, reist of mensen ontmoet. Denk maar eens terug aan iets waar je vroeger heilig in geloofde, en nu niet meer. Sommige overtuigingen zijn handig, en sommige zijn niet meer houdbaar en dus onhandig en belemmerend. Meestal heb je zelf niet eens door, dat je hiermee jezelf belemmert. Je gelooft nou eenmaal dat het zo is. Als je ze herkent kun je ze ombuigen naar helpende overtuigingen, met als resultaat dat je vooruit komt in het leven, dat je een plezieriger gevoel hebt en dat meer lukt. Hier komen lees je verschillende irrationele basisgedachten ofwel overtuigingen:

 1. Iedereen moet mij aardig vinden
 2. Ik mag geen fouten maken
 3. Slechte mensen moeten hard aangepakt worden
 4. Alles moet precies gaan zoals ik wil
 5. Ik moet me zorgen maken over mogelijke tegenslagen. (professionele persoonlijke coaching)
 6. Alle ellende wordt veroorzaakt door factoren buiten mij
 7. Verantwoordelijkheden kan je beter uit de weg gaan
 8. Alleen lukt het niet, ik ben afhankelijk van anderen
 9. Ik ben zoals ik ben en dat zal altijd zo blijven
 10. Ik moet me druk maken over problemen van anderen
 11. Er bestaat voor elk menselijk probleem één perfecte oplossing
 12. Ik kan niet leven met onzekerheden

Herken je ze bij jezelf? Lukt het jou ze om te zetten naar een positieve, helpende gedachte? (professionele persoonlijke coaching)

Groeiremmers

Belemmerende overtuigingen kunnen je ontzettend in de weg zitten. Ze maken het je moeilijk een groei door te maken, stappen te zetten of persoonlijk te ontwikkelen. Ze kunnen je veel negatieve gedachten opleveren waardoor je niet lekker in je vel zit. Coaching is een mooie manier om jezelf te leren kennen en je overtuigingen aan te pakken. Zodat je niet alleen lekkerder in je vel zit, maar er ook ruimte ontstaat om te groeien en ontwikkelen. (professionele persoonlijke coaching)

Professionele persoonlijke coaching

Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor coaching, trainingen, assessments, workshops en outplacement. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. We vinden kwaliteit in onze professionele persoonlijke coaching heel belangrijk, daarom zijn we aangesloten bij beroepsvereniging NOLOC.

Professionele persoonlijke coaching

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Meer berichten lezen? Ontdek hier wat werk voor jou betekent. (professionele persoonlijke coaching)