Dankbaarheid als bron van veerkracht en welzijn

(personal coach zelfvertrouwen) Hoe dankbaar ben jij? En uit je dat wel eens? Uit onderzoek van Bohlmeijer & Hulsbergen blijkt dat dankbaarheid kan bijdragen aan het welzijn van mensen. Mensen uit een testgroep kregen gedurende 6 weken een aantal opdrachten om aan de slag te gaan met dankbaarheid. Tijdens deze 6 weken bleek dat deze mensen meer positieve dingen voor zichzelf deden dan mensen die er niet mee aan de slag waren geweest.

Dankbaarheid vergroten

(personal coach zelfvertrouwen) Het lijkt er dus op dat mensen die vaker verkeren in een dankbare stemming zijn, ook daadwerkelijk het gevoel hebben meer een positieve stemming te hebben. Wat kan je nou doen om je dankbaarheid te vergroten? Hieronder de opdrachten die de mensen van de testgroep kregen. Je kan deze in de komende 6 weken zelf uitvoeren. Welke effect heeft het op jou?

  • Week 1: dagboek van dankbaarheid I: dagelijks schrijven over zaken waarvoor je dankbaar bent
  • Week 2: dagboek van dankbaarheid II: dagelijks schrijven over zaken in je dagelijks leven waarbij je je voorstelt dat die zaken er niet meer zijn
  • In Week 3: dankbaarheid uiten. Dagelijks stilstaan bij een persoon die in de afgelopen weken of maanden iets goeds voor jou heeft gedaan en je dankbaarheid uiten naar die persoon (personal coach zelfvertrouwen)
  • Week 4: dankbare herinneringen. Schrijf over mensen, zaken en gebeurtenissen in je leven die je dankbaar bent.
  • Week 5: dankbaarheid en tegenslag. Schrijven over positieve effecten of veranderingen die achteraf kunt waarnemen als gevolg van hoe je moet moeilijke gebeurtenissen bent omgegaan.
  • In Week 6: dankbaarheid als levenshouding. Jezelf dagelijks herinneren aan je intentie om vanuit dankbaarheid te leven. Door de dag bewust zijn en waarderen van (kleine) plezierige zaken (personal coach zelfvertrouwen)

Personal coach zelfvertrouwen

Wil jij positiever in het leven staan, assertiever worden of je zelfvertrouwen vergroten? Ga dan aan de slag met een coach? In een coach traject leer je jezelf goed kennen, je werkt aan de doelen, kan (beter) keuzes maken en staat steviger in je schoenen. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Bron: Professioneel Begeleiden

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

personal coach zelfvertrouwen

#personal coaching # assertiviteit vergroten coaching #personal coach zelfvertrouwen #zelfvertrouwen #persoonlijke coaching #coaching persoonlijk #persoonlijke coach zelfvertrouwen #assertiever worden #assertiviteit vergroten coach #coach # personal coach zelfvertrouwen # assertiviteit vergroten