Ontdek de kwaliteiten in jouw team!

(workshop team samenwerken) Erger jij je verschrikkelijk aan die bemoeizuchtige collega? Kijk dan eens naar de kwaliteit die erachter zit en ontdek wat je van die collega kan leren! De workshop Kernkwaliteiten geeft inzicht in de kernkwaliteiten van teamleden. Daarnaast leer je je valkuilen, uitdagingen en allergieën kennen.

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten zijn specifieke sterke kwaliteiten, waar iemand over kan beschikken. Deze kwaliteiten zijn typerend voor de persoon. Deze eigenschappen maken hem of haar uniek en doen direct denken aan deze persoon. Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die niet aan te leren zijn en behoren tot de kern van een persoon, dit in tegenstelling tot vaardigheden. Je kunt kernkwaliteiten echter wel ontwikkelen en het kernkwadrant kan je hierbij helpen. (workshop team samenwerken)

Valkuilen

Iedere kwaliteit heeft een schaduwkant. Je positieve eigenschappen kunnen doorslaan. Ze keren zich dan tegen je. Dat is je valkuil. Iemand die als kernkwaliteit zelfverzekerdheid heeft, kan hierin doorschieten en als arrogant worden gezien. (workshop team samenwerken)

Uitdagingen

Wat heb je te leren zodat je niet in je valkuil stapt? De uitdaging is om je valkuil om te zetten in iets positiefs. De uitdaging bij zelfverzekerdheid is bijvoorbeeld de kwaliteit bescheidenheid. (workshop team samenwerken)

Allergie

Een positieve eigenschap kan ervoor zorgen dat je allergisch bent voor het tegenovergestelde van die eigenschap. Iemand die zelfverzekerd is, kan bijvoorbeeld moeilijk omgaan met iemand die timide is. (workshop team samenwerken)

Uitleg kernkwadrant

Om je valkuil, uitdaging en allergie te ontdekken maken we gebruik van een kernkwadrant. Je kan met een kernkwadrant ook een kwaliteit ontdekken door bijvoorbeeld te starten met een allergie of met een valkuil. Een kernkwadrant wordt meestal weergegeven in een figuur. (workshop team samenwerken)

workshop kernkwaliteiten
Workshop team samenwerken

Wil je deze leuke workshop doen met jouw team? Neem dan contact met ons op!
Op zoek je een andere workshops? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. Wat past bij jouw vraag en organisatie hangt van verschillende factoren af. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Het is ook mogelijk om een training op maat te maken, passend bij de organisatie, het team en de problematiek. Neem daarom gerust contact met ons op.

CoachPraktijk Twente is door beroepsvereniging NOLOC erkend tot loopbaanprofessional.

Workshop team samenwerken

Workshop team samenwerken