DISC team workshop

(workshop samenwerken) Is er geen harmonie in jouw team? Werken mensen niet goed samen of heerst er geen fijne sfeer in het team? Doe dan de DISC team workshop. In deze workshop leer je elkaar niet alleen goed kennen, je leert ook beter communiceren met je collega’s. Je begrijpt beter waarom je collega’s doen zoals ze doen, er ontstaat meer begrip en deze dag bevordert de effectiviteit van het team.

Wat is DISC?

(workshop samenwerken) De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

workshop samenwerken

De DISC team workshop

(workshop samenwerken) De DISC team workshop vergroot de kennis van je eigen gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten voorkomen, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Na afloop van een workshop krijgt ieder teamlid zijn eigen persoonlijke stijl (DISC) profiel mee.

Betere communicatie

(workshop samenwerken) Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag (en communicatie) vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Dat kan in een team voor veel problemen zorgen. Door meer inzicht te krijgen in de communicatie van je collega’s ontstaat er betere samenwerking en onderling begrip.

(workshop samenwerken) Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met de DISC team training krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen. Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn.

Wat gaan we doen?

(workshop samenwerken) De DISC team training is voor teams die beter willen communiceren en samenwerken. De workshop bestaat uit:

  • Een workshop gegeven door een professionele coach.
  • Een persoonlijke stijl (DISC) profiel voor ieder teamlid.
  • Een DISC grid van het gehele team.
  • Locatie: in-company of extern.
  • Een teambuildingsdag of een training van meerdere dagen is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie workshop samenwerken

Wil je meer weten over de mogelijkheden van DISC binnen je team? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

CoachPraktijk Twente is gecertificeerd DISC®-trainer en door beroepsvereniging NOLOC als loopbaanprofessional.

Benieuwd naar onze andere workshops? Kijk dan hier!

workshop samenwerken

workshop samenwerken