De gelukkigste persoon is diegene met de gelukkigste gedachten

Aan de slag met negatieve gedachten

Heb jij wel eens last van negatieve gedachten? Soms worden gedachten zo overheersend dat het je niet meer los kan laten. Deze gedachten geven je onprettige gevoelens. En dat terwijl je gedachten soms helemaal niet juist zijn! Zo moeten we van alles van ons zelf, hebben we vaak het idee te weten wat een ander denkt en geven gebeurtenissen ons soms een naar gevoel. Loop jij maar te piekeren en te malen of loop je rond met een naar gevoel? Kijk dan eens of je daar zelf iets aan kunt doen.

Negatieve gedachten beïnvloeden

Gedachten zijn geen feiten! Onrealistische gedachten kan je beïnvloeden. Probeer bijvoorbeeld eens een tijdje een schriftje bij te houden waarin je deze negatieve gedachten opschrijft, en schrijf er tegelijk eens een vervangende gedachte bij. Probeer moeten bijvoorbeeld eens te vervangen voor willen, dat haalt de negatieve lading van je gedachte af en geeft jezelf ruimte om zaken niet te doen.

Dat klinkt makkelijk!

Dat klinkt het inderdaad, toch vereist het enige oefening. Door veelvuldig aan de slag te gaan en jezelf te betrappen op negatieve gedachten, vooroordelen, invullen voor anderen, etc. kan je jezelf opdracht dit gebied echt ontwikkelen.

Samen met een coach leren omgaan met negatieve gedachten

Wil je actief aan de slag met het vergroten van jezelf vertrouwen, negatieve gedachten verminderen, positiever in het leven te staan of meer te genieten? Start dan een coach traject. Een coach kan je actief aan de slag, zodat je jouw doel echt gaat bereiken. Je leert jezelf (beter) kennen, krijgt meer zelfvertrouwen in jezelf (en de ander) en je kunt beter keuzes maken. Je coach kan je helpen om bovenstaande techniek op een goede wijze eigen te maken, zodat je niet alleen beter om kunt gaan met irrationele gedachten, maar ook de regie over je eigen leven gaat nemen.

CoachPraktijk Twente

Aan de slag in een persoonlijke traject? Of wil je weten wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

negatieve gedachten

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

Meer berichten lezen? Lees hier over een aantal manieren van omgaan met het verlies van je werk.