5 tips om je voor te bereiden op je volgende stap

Je weet precies wat je volgende stap in je loopbaan gaat worden en hoe je daar gaat komen. Stapje voor stapje, met de nodige voorbereidingen.

1. Pitch

Zorg dat je makkelijk en duidelijk kan vertellen, wat je wilt en waarom. Probeer het uit te leggen in maximaal vijf zinnen, zodat je ook to the point blijft. Bereid je goed voor, voordat je in gesprek gaat met je netwerk of gaat solliciteren. Zo kom je zelfverzekerd en doelgericht over. (Loopbaanprofessional Twente)

2. Basis cv en brief

Maak een basis cv en brief gericht op de stap die je wilt zetten. Je verwerkt hierin de informatie uit je pitch. Het belangrijkste doel is om aan tafel te komen, dus maak de lezer nieuwsgierig! Benoem die zaken die relevant zijn voor de stap die je wilt zetten. Zodra je echt een vacature hebt waar je op wilt schrijven, ga je vanuit deze basis verder. (Loopbaanprofessional Twente)

3. Weet wat er speelt

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van actualiteiten in de branche of sector waar je heen wilt. Hou het landelijke en lokale nieuws in de gaten en volg ook bepaalde #’s op LinkedIn, Twitter en Instagram. Hierdoor word je gevoed met informatie, vergroot je ook je kennis en netwerk. Je weet wat er speelt en kunt daardoor laten zien dat je verstand van zaken hebt. (Loopbaanprofessional Twente)

4. Meerdere activiteiten

Richt je niet alleen op vacatures. Er leiden meer wegen naar Rome. Leg proactief contact met díe organisaties waar je graag wilt werken – ook als je geen zichtbare vacatures ziet. Spannend, maar het kan verrassend effectief zijn! Ga ook praten met mensen die het werk doen dat jou aanspreekt. De meeste mensen vinden het leuk om je over hun werk te vertellen. En mocht er een vacature komen, dan zullen ze direct aan jou denken. (Loopbaanprofessional Twente)

5. Wees vindbaar op LinkedIn

Maak een LinkedIn profiel aan en verbind je met je netwerk. Let op dat je LinkedIn profiel overeenkomt met jouw cv. Maak jezelf ook zichtbaar op LinkedIn door actief te zijn in groepen, discussies, ‘likes’ en post ook zelf berichten. Veel recruiters zoeken gericht op LinkedIn naar nieuwe medewerkers, zorg dat ze je dus vinden door de juiste zoektermen te gebruiken in de kopregel van je profiel. Alle stappen doorlopen? Lees dan hier een aantal tips bij het solliciteren. (Loopbaanprofessional Twente)

Succes met het voorbereiden op je volgende stap! Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Schakel dan de hulp in van een Noloc loopbaanprofessional.

Loopbaanprofessional Twente

Wil je aan de slag met een loopbaanprofessional? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat we voor je kunnen betekenen of neem contact met ons op. CoachPraktijk Twente is NOLOC gecertificeerd.

Loopbaanprofessional Twente