Bij welke bedrijven zou jij willen werken?

(Loopbaancoach Twente zoeken) Inmiddels heb je al heel wat stappen kunnen maken met de opdrachten. Als het goed is heb je een goed beeld van jezelf, je kwaliteiten en je interesses. Goed om eens de arbeidsmarkt te gaan onderzoeken. Welke bedrijven zijn er eigenlijk allemaal?

Onderzoek met behulp van internet

Bij het in kaart brengen van jouw lijst met interessante bedrijven zijn internet en de telefoon onmisbaar. Ga stapsgewijs te werk.

  1. Bepaal bij wat voor soort bedrijf of organisatie je wilt werken: groot, klein, welke branche, enzovoort.
  2. Bepaal hoe ver je reisafstand is. Wil je met de trein, auto of fiets, wil je eerst de kinderen naar school brengen? Enzovoort.
  3. Zoek op internet bijvoorbeeld via www.detelefoongids.nl en via bedrijven als www.kvk.nl of op een voor jouw branche passende startpagina (zie www.startpagina.nl) of niet te missen LinkedIn, naar welke organisaties binnen de straal van je reisafstand vallen. (loopbaancoach Twente zoeken)

LinkedIn is een fantastisch hulpmiddel om jouw targetlist samen te stellen. Je kunt daar heel effectief zoeken naar bedrijven in jouw vakgebied of van jouw voorkeur. Dat kan op de volgende manieren:

  • Zoeken naar bedrijven. Wanneer je start bij een werkgever van je voorkeur kijk je rechts op die bedrijfspagina en LinkedIn schotelt je automatisch vergelijkbare bedrijven voor.
  • Je kunt op LinkedIn zoeken naar mensen die nu het werk doen dat jij wilt doen, naar oud-collega’s, vak- en studiegenoten en ijken waar zij werken, dan heb je meteen een goede introductie. (Loopbaancoach Twente zoeken)

Nog meer tips voor je targetlist:

  • Je kunt je relaties ook vragen of zij werken bij bedrijven waar via via-recruitment beloond wordt; dat maakt dat zij net een stapje extra zetten als zij horen van een vacature voor jou
  • Werving- en selectie, detacherings- en uitzendbureaus zijn ook te vinden op LinedIn. Je targetlist bellen en vragen met welke bureaus zij werken vor de dor jouw gewenste functie is efficiënter en je hebt dan meteen persoonlijk contact, met alle voordelen van dien
  • Ook kun je heel snel en effectief je persoonlijke netwerk een bericht sturen en om advies vragen voor een goed bureau. (Loopbaancoach Twente zoeken)

Doorgrond de website van al deze organisaties geheel, neem in je op wat er speelt: hoe komt de organisatie op je over, welke vacatures hebben ze nu, enzovoort. Neem de kennis over de arbeidsmarktontwikkelingen bij grote bedrijven en organisaties en het mkb mee. Voor een teamleider in de zorg is de lijst anders dan voor een specialistisch beroep. Je kunt de lijst zo lang maken als je wilt. (loopbaancoach Twente zoeken)

Bron: Aaltje Vincent

Heb je deze opdracht afgerond? Welke bedrijven heb jij op je lijst staan? Welke acties kan je nu ondernemen?

Loopbaancoach Twente zoeken

Zoek je een loopbaancoach in Twente om je te helpen in jouw zoektocht naar een baan die bij je past? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat wij voor je kunnen betekenen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. Op dit moment vinden vanwege de maatregelen omtrent Corona alle gesprekken online plaats. (loopbaancoach Twente zoeken)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Klaar met de opdracht? Ga dan hier verder met de volgende opdracht.

loopbaancoach Twente zoeken