Ben jij inlevend? Of juist meer feitelijk?

Verdiep jij je graag in anderen? Onderzoek je graag wat de ander beweegt, of past een feitelijke houding meer bij jou? Een van de drijfveren die de TMA meet is ‘sociale empathie’. Het kan zijn dat jij hier veel behoefte aan hebt en dus hoog scoort op ‘inlevend’. Wanneer je het talent inlevend hebt, heb je behoefte om de beleving, gevoelens en het karakter van anderen te doorgronden. Je bent daadwerkelijk geïnteresseerd in de ander. Lees hieronder meer over het talent inlevend. (Loopbaancoach TMA)

Inlevend

Je bent gemotiveerder, succesvoller en effectiever als je werk doet dat dicht bij jouw aard ligt. En inzichten hierover krijg je met de TMA. Bijvoorbeeld over jouw sociale empathie. Als je hoog op ‘inlevend’ scoort, dan ben je sterk intrinsiek inlevend. Met dit talent kan je anderen goed aanvoelen en doorzien. Je bent sensitief, voelt zaken goed aan en je hebt een ‘sociale antenne’. Je gaat tactisch om met gevoelens van anderen en kan je goed in anderen verplaatsen. Inlevende mensen kunnen goed luisteren en vragen eerder door. Je bent zeer intuïtief en diplomatiek. Soms zijn inlevende mensen te betrokken raken bij de ander. Dan is het moeilijk afstand te nemen en wegen de zorgen zwaar voor je. Het kan ook zijn dan je meer moeite met het nemen van harde beslissingen die negatieve consequenties voor anderen hebben. (Loopbaancoach TMA)

Valkuil

Een mogelijke valkuil is dat je hypersensitief kan zijn. Herken je jezelf in dit talent? En kan je dit talent ook kwijt in jouw werk? ‘Inlevend’ is slechts 1 van de 44 talenten waarover de TMA informatie geeft. Als je de TMA hebt gemaakt dan krijg je bij ons in een gesprek met een loopbaancoach TMA uitleg over de betekenis van jouw uitslag.

Talenten Motivatie Analyse

De Talenten Motivatie Analyse geeft je informatie over 22 drijfveren. Zo krijg je een goed beeld van jezelf, maar ontdek je ook wat jou energie geeft in werk en leven. Je weet wanneer je op je best bent, en wat jou energie kost. Daarnaast krijg je met een loopbaancoach TMA ook inzicht in jouw aanleg voor 53 competenties, fijn als je wilt groeien in jouw werk of je loopbaan een andere richting wilt geven. Zo kan je goed richting geven en keuzes maken.

Afspraak maken met een loopbaancoach TMA

Wil je meer weten over deze analyse? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

De coaches van CoachPraktijk Twente zijn NOBCO en NOLOC geaccrediteerd. We zijn ook gecertificeerd en zeer ervaren in het werken met de TMA. Meer lezen? Lees hier over onze team workshops.

Loopbaancoach TMA