Heb jij al eens loopbaan onderzoek gedaan?

(loopbaan onderzoek) Werk je al een tijd bij dezelfde werkgever of doe je al jaren hetzelfde werk? Misschien is het dan goed om eens stil te staan. We rennen maar door, naar ons werk, naar huis, kinderen ophalen, naar vrienden, sport, opleiding en andere verplichtingen. We klagen en zijn niet tevreden, stom werk, geen tijd voor mezelf, al die afspraken! Voor we het weten zijn we alweer een maand verder! Toch is het ontzettend belangrijk al af en toe even stil te staan en jezelf de vragen te stellen: waar sta ik nu? Hoe ben ik daar gekomen en waar wil ik naar toe? Maar om jezelf die antwoorden te kunnen geven moet je echt zelf op de rem stappen!

Stil staan

Even stil staan, meestal gunnen we ons de tijd helemaal niet. Toch is het iets dat ik vrijwel elk traject terug krijg als we hebben afgerond: ‘Het was zo goed om even stil te staan, dat gun in iedereen.’ We leven in een drukke tijd, we moeten van alles, willen van alles en gaan gewoon maar door. Regelmatig gaat dat ook nog gepaard met ontevredenheid. Er zijn duizenden redenen om niet even de rem er op te zetten. Toch hoop ik dat je die ene reden die er wel is soms aan grijpt. Net als je auto heb ook jij af en toe een APK nodig. Zodat je weer de regie kan pakken in je eigen leven, keuzes kan maken die bij jou passen en steviger in je schoenen staat. (loopbaan onderzoek)

Stip op de horizon

Velen zoeken een stip op de horizon, een nieuw doel, anders voelt het zo zinloos of als stil staan. Maar ondertussen gaat het succes van het vorige doel gewoon aan je voorbij. Of besef je helemaal niet dat je op dat moment persoonlijk een enorme groei door gaat of kan door gaan. Wanneer je blijft focussen op dat wat nog gaat komen, op het succes dat behaald moet worden of de wensen die nog niet vervult zijn, gaat de tijd van genieten en vieren niet komen. Om dat te ervaren is het van belang dat je stil staat bij wat je bereikt hebt, reflecteren op waar je nu staat. Wat maakt jouw dag een dag om enthousiast voor op te staan? Wat heb je daar voor nodig? Hoe kan je daar mee vorm aan geven. (loopbaan onderzoek)

Aan de slag!

Wil jij onderzoeken waar je nu staat, je drijfveren en talenten in kaart brengen of ontdekken welke werkzaamheden echt goed bij je passen? Start dan met een loopbaan onderzoek! In een loopbaan coachtraject leer je jezelf goed kennen, je ontdekt wat jouw energiegevers en energievreters zijn. Je begrijp waarom je doet zoals je doet en welke werkomgeving goed aansluit bij jouw talenten. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op! (loopbaan onderzoek)

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Het laatste nieuws bijhouden? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over kiezen.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

loopbaan onderzoek

Loopbaan onderzoek