Je vindt je geluk wanneer je stopt met je zorgen maken over de meningen van anderen

Trek jij je ook zo veel aan van wat andere mensen denken? Vind jij het ook zo erg als je merkt dat mensen over je praten? Wil jij ook zo graag gewoon leuk gevonden worden? En wil je ook dat mensen alleen maar leuke dingen over je te zeggen hebben? Wie niet… (loopbaan coaching in almelo)

Maar eigenlijk is dat best naïef. Want er zijn mensen die nou eenmaal niet zo’n klik met je hebben, er zijn mensen die jou niet begrijpen en er zijn mensen die hele andere dingen leuk vinden dan jij. Net zoals jij ook hen niet begrijpt en net zoals jij niet zo’n klik met deze mensen voelt.

Je kunt niet iedereen gelukkig maken

Realiseer je dat je het onmogelijk is om het iedereen naar de zin te maken, je kunt niet iedereen gelukkig maken. Maar je kunt wel jezelf gelukkig maken. Je kunt jezelf gelukkig maken door te stoppen met je zorgen te maken over wat anderen van je denken. En het moment dat je dit beseft voelt als een bevrijding!

Hierdoor voel jij je zekerder over de keuzes die je maakt, want nu kun je keuzes maken waar jij voor de volle 100% achter staat. En niet de keuzes waarvan je denkt dat anderen hier achter zullen staan. Als we eerlijk zijn, zijn de mensen die hun mening over je klaar hebben toch meestal de mensen die je niet echt kennen.

De mensen die je wel goed kennen houden van je, begrijpen je keuzes en steunen je. Dat zijn de mensen wiens mening er wel toe doet, maar toch mag je nog steeds altijd je eigen keuzes maken. (loopbaan coaching in almelo)

Aardig gevonden worden (loopbaan coaching in almelo)

Geef de macht over jouw enige leven niet uit handen omdat je zo graag het onmogelijke wilt. Want willen dat iedereen je aardig vindt is namelijk onmogelijk. Daarnaast is er niets zo veranderlijk als de mens, dus wat het ene moment de goedkeuring van mensen kan wegdragen kan het andere moment juist helemaal verkeerd zijn.

Wat als iemand afkeurt wat je doet? Wat als iemand je niet zo aardig vindt? Wat als iemand je niet behulpzaam vindt? Wat als iemand de keuzes die je maakt op het gebied van je werk of je gezin niet begrijpt? Nou en! Jij weet wie je bent en er gebeurt echt helemaal niets als mensen dingen van jou afkeuren. Het enige wat er gebeurt is dat jij gelukkiger wordt omdat je de dingen doet die voor jou goed voelen, wat een ander er ook van denkt.

Het moment dat jij stopt met je zorgen maken over wat anderen van je vinden is het moment dat je begint met groeien als mens. Het moment dat je steeds meer begint te ontdekken wie jij werkelijk bent. (bron: HerHealth)(loopbaan coaching in almelo)

Loopbaan coaching in almelo

Loop je rond met een loopbaanvraag en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Start dan een coach traject. In dit traject leer je jezelf goed kennen, je leert (betere) keuzes te maken, je ontdekt welke werkomgeving goed bij je past en welke werkzaamheden je energie geven. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. (loopbaan coaching in almelo)

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.

loopbaan coaching in almelo

Meer berichten leze? Lees hier hoe je de hele dag gefocust kan blijven.

loopbaan coaching in almelo,