Iets veranderingen is niet altijd makkelijk

Iets veranderen in je leven. Dat wil jij vast ook wel eens! Gezonder eten, vaker koken, meer sporten of vaker met je vrienden afspreken. Vaak lukt dat ook best. En regelmatig ook heel succesvol. Maar soms ook maar moeilijk, of helemaal niet. Dan loop je tegen zaken aan die dieper liggen. Waarschijnlijk wil je dan iets veranderen dat meer van je vraagt dan een kleine aanpassen. Zoals nee leren zeggen, ruimte leren innemen of voor jezelf durven kiezen. (Lifecoach uit Twente)

Drijfveren en talenten

Bovenstaande veranderbehoeftes kunnen ingewikkeld zijn. Je zei immers niet voor niks altijd ‘ja’! Het bracht je een heleboel, zoals tevreden mensen, complimenten of een mooie beoordeling. En het voorkwam ook nog van alles, zoals conflicten of lastige gesprekken, of misschien wel iemand die je iets minder aardig vindt. En dat raakt precies hetgeen waarom deze verandering zo lastig is. De kern zit vaak in je drijfveren, daar ga je harder voor lopen. Je ontwikkelt talenten die jouw diepe behoefte beantwoorden. Maar het venijn zit in de ‘te’. Want wanneer we doorslaan in aardig zijn, is het meestal niet meer zo aardig. Met name voor jezelf. (Lifecoach uit Twente)

Stap voor stap

Om grote vraagstukken op te pakken, is het goed om eerst te onderzoeken waarom je doet zoals je doet. Wie ben je? Waar sta je voor? Waar liggen jouw drijfveren en talenten? Zo leer je jezelf beter begrijpen en kan je met een goede basis aan de slag met jouw veranderbehoefte. Een lifecoach uit Twente kan je hier goed bij helpen! (Lifecoach uit Twente)

Aan de slag met een lifecoach uit Twente

Herken je bovenstaand verhaal en kan je wel wat hulp gebruiken  bij de stappen die je wilt zetten? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat we voor jou kunnen betekenen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Onze coaches zijn NOBCO en NOLOC geaccrediteerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier. Lifecoach uit Almelo