3 sollicitatievragen die je hoe dan ook kunt verwachten

(kwaliteiten ontdekken) Of je nu voor het eerst solliciteert, of dat je je huidige baan zat bent en het tijd is voor een nieuwe uitdaging: het is fijn om te weten wat je ongeveer kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek. Wat wil de persoon aan de andere kant van de tafel horen? Hoe presenteer je jezelf als dé man of vrouw voor de baan? Deze drie vragen kun je sowieso verwachten. (kwaliteiten ontdekken)
Het is misschien wel de meest voor de hand liggende vraag: vertel eens wat over jezelf. Toch vergeten sollicitanten deze vraag vaak voor te bereiden. Vertel hier niet je complete opleidings- en werkgeschiedenis, maar zorg ervoor dat je een korte pitch hebt, vergelijkbaar met de profieltekst op je cv. Noem de skills en ervaringen die voor de vacature het meest relevant zijn. (kwaliteiten ontdekken)

Wil je de andere vragen ook zien, en weten hoe je daar op moet reageren? Bekijk dan de video!

kwaliteiten ontdekken

Weet je nog niet zo goed welke baan echt bij je past? Wil je graag je kwaliteiten ontdekken of onderzoeken wat een mooie vervolgstap is in jouw loopbaan? Start dan een coach traject. In een coach traject leer je jezelf goed kennen. Je begrijpt waarom je doet zoals je doet, ontdekt jouw talenten en leert (betere) keuzes te maken. Je leert ook wat jouw valkuilen zijn en wat je kan doen om daar niet meer (zo snel) in te stappen. (kwaliteiten ontdekken)
Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een intake gesprek. Je bent van harte welkom. Dit intake gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.
Je kunt bij ons onder andere terecht voor:

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. (kwaliteiten ontdekken)

kwaliteiten ontdekken

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over loopbaancoaching.