Rijksmedewerker krijgt subsidie voor loopbaanadvies

Gratis loopbaancoaching voor rijksmedewerkers! Iedere rijksmedewerker kan subsidie van maximaal 1.500 euro (exclusief btw) aanvragen door gebruik te maken van de Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk. Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaanadvies van een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional. Heb jij interesse in een loopbaantraject en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt de gratis loopbaancoaching voor rijksmedewerker
Je vraagt de subsidie zelf aan en kiest ook zelf een Register Loopbaanprofessional uit het beroepsregister. Voordat de aanvraag wordt beoordeeld, wordt eerst getoetst of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de regeling. Als je de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk is geweest en niet eerder gebruik heft gemaakt van de regeling dan kom je in aanmerking. De subsidie kan zonder tussenkomst van de leidinggevende aangevraagd worden bij het A+O fonds Rijk. Deze regeling loopt af op 30 juni 2022.

Gratis loopbaancoaching voor rijksmedewerker in het kort

Loopbaancoaching helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

Stappenplan

  • Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  • Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  • Dan vraag je een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  • In het Register Loopbaanprofessional kies je zelf een professional die een offerte voor je kan maken.
  • Voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) vraag je een subsidie aan. (loopbaancoaching voor rijksmedewerker)
  • De vergoeding declareer je bij het A+O fonds Rijk.
  • Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
  • Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.
  • Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

Gratis loopbaancoaching voor rijksmedewerker

Wil je aan de slag met jouw loopbaan? Neem dan gerust contact met ons op voor een intakegesprek. In dit gesprek onderzoeken we waarmee je aan de slag wilt en vertellen we wat we voor jou kunnen betekenen. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. je bent van harte welkom.

De medewerkers van CoachPraktijk Twente zijn door NOLOC gecertificeerd tot Register Loopbaan Professional. Meer berichten lezen? Lees hier meer over timemanagement.

loopbaancoaching voor rijksmedewerker