Wat geeft/kost jou energie?

Een spannende presentatie, een onverwachte gebeurtenis, een pittige klus op het werk of een vervelende confrontatie, het zijn allemaal gebeurtenissen die ons energie kosten. Meer energie dan de gemiddelde dagen. En die energie wil het lijf graag weer terug. Daarom is het zo belangrijk om balans te vinden in energiegevers en energienemers. Hoe laad jij jezelf weer op? In een coachtraject breng je met een gecertificeerd loopbaancoach in kaart waar jij energie van krijgt en waar je van leeg loopt. Ook krijg je inzicht in jouw werkvoorwaarden, drijfveren en talenten. Hieronder alvast een opdracht om je energiegevers en -vreters in kaart te brengen.

Wat zijn jouw energievreters?

Om te zien wat jou energie kost is het goed om eens in kaart te brengen wat jouw energievreters zijn. Houdt bijvoorbeeld eens een dag bij wat je allemaal gedaan hebt en hoeveel energie je dat koste. Zo ontdek je niet alleen wat je energie kost, maar kan je ook inzichtelijk maken welke werkzaamheden of taken minder goed bij je passen. Wanneer je weet wat je energievreters zijn, dan kan je daar je dag op week op inrichten. (gecertificeerd loopbaancoach)

En wat zijn je energiegevers?

Heb je bijvoorbeeld een spannende presentatie deze week op de planning staan? Ren dan daarna niet meteen door naar de volgende taak, maar creëer een moment om op te laden. Bijvoorbeeld door een wandeling in het bos te maken, even een moment helemaal alleen voor jezelf te plannen of beloon jezelf met een uurtje sauna. Opladen is ontzettend belangrijk om de drukke agenda vol te houden, zonder in de stress te raken of je plezier kwijt te raken. Wanneer je zorgt voor balans ben je ook beter in staat om energievretende klussen op te pakken. (gecertificeerd loopbaancoach)

Aan de slag!

Ontdekken wat jou energie kost en geeft? Gebruik dan onderstaand werkblad in dit in kaart te brengen. Houdt de komende tijd eens bij wat jou en energiegevers en energievreters zijn. Welke inzichten geeft het je? Wat ga je hier concreet mee doen?

Gecertificeerd loopbaancoach

Ervaar je vaak stress en kan je wel wat hulp gebruiken in het vinden van balans? Of wil je onderzoeken welke banen en werkzaamheden goed bij je passen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek! We horen graag waar je tegenaan loopt en vertellen je in dit gesprek wat we voor jou kunnen betekenen. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

gecertificeerd loopbaancoach

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Meer berichten lezen? Ontdek hier wat jou werk waardevol maakt of lees hier over de behoefte aan controle.