Gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers

(erkende coach omgeving Twente) Je doet je werk al een tijdje, en er komt nog zeker twintig jaar aan. Tijd om eens na te denken over persoonlijke ontwikkeling en duurzaam toekomstperspectief. Maar die tijd gunnen we onszelf maar zelden. Je hebt het te druk en voorlopig zit je goed waar je werkt. Toch kan het geen kwaad verder te kijken dan vandaag. Hoe houd je je werk de komende jaren leuk en uitdagend? Hoe zorg je ervoor dat het nog twintig jaar willen werken is, in plaats van moeten werken?
Wil jij de regie nemen in jouw loopbaan? Maak dan gebruik van het Ontwikkeladvies van het Ministerie van SZW. Een ontwikkeladvies helpt werkende 45-plussers de regie te nemen en te houden over hun loopbaan. Samen met een erkende loopbaancoach sparren over wat je kunt, wat je wilt, hoe jouw vak zich in de toekomst ontwikkelt en wat er voor nodig is om gezond en met plezier te blijven werken. Kom je in aanmerking voor een Ontwikkeladvies 45plus dan krijg je bij ons een ontwikkelassessment en intensieve individuele loopbaancoaching met als resultaat een routekaart om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te gaan. (erkende coach omgeving Twente)

Het ontwikkeladvies

Het gratis ontwikkeladvies geeft 45-plussers regie over de loopbaan en handvatten om hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren. Een mooie kans om gratis jouw werknemers waardevol inzicht te bieden in hun inzetbaarheid. Het Ontwikkeladvies voor 45-plussers is een van de acties van het ministerie van SZW om de positie van deze groep werknemers in Nederland te verbeteren. Statistieken laten zien dat de groep boven 45 jaar een hoge werkloosheid kent. Deze leeftijdsgroep is niet váker werkloos, maar als ze eenmaal werkloos zíjn duurt het langer om weer een baan te vinden. Van alle langdurig werklozen is dan ook een groot percentage 50-plussers. (erkende coach omgeving Twente)

Een bijkomende, complicerende factor is dat de AOW-leeftijd stijgt. In sommige beroepsgroepen vormt dit een extra grote uitdaging. Het werk kan fysiek of mentaal zwaar zijn en daarom op termijn niet vol te houden. Of de werkzaamheden zijn dusdanig aan veranderingen onderhevig dat het werk over vijf jaar niet meer bestaat in de huidige vorm. (erkende coach omgeving Twente)

Regie nemen in de eigen loopbaan

De 45-plusser van nu heeft vaak een eenzijdig arbeidsverleden met veel werkspecifieke kennis, maar soms te weinig kennis van nieuwe ontwikkelingen. Op het moment dat zij hun werk niet meer in de huidige vorm kunnen uitvoeren, kan dit hen parten gaan spelen. Het advies is dan ook om tijdig en structureel aandacht te schenken aan de eigen ontwikkeling. Zodat men tijdig klaar is om een nieuwe stap te zetten mocht dat onverhoopt nodig zijn. Dat geeft houvast, handvatten en rust. (erkende coach omgeving Twente)

Wie kan er deelnemen

Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor 45-plussers die:

  • Minimaal 12 uur werkzaam zijn
  • Niet ziek zijn
  • Niet in een outplacement traject of tweede spoor traject zitten. (erkende coach omgeving Twente)

Ook voor jou als leidinggevende

Jouw rol is van groot belang aangezien je vanuit goed werkgeverschap verantwoordelijk bent voor het creëren van een veilige en stimulerende omgeving voor werknemers. Je wilt een veilige haven bieden voor uw mensen om na te denken over de loopbaan en werksituatie. En dat is soms best lastig! Daarom is er ook voor jou een training. Doel van deze training is om meer kennis te krijgen over hoe je werknemers kunt ondersteunen bij het realiseren van hun toekomstige loopbaanwensen. Je kunt de training individueel volgen of samen met collega leidinggevenden. (erkende coach omgeving Twente)

Interesse gratis ontwikkeladvies

Heb je interesse in het gratis ontwikkeladvies of wil je graag meer weten? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. (erkende coach omgeving Twente)

Erkende coach omgeving Twente

Coachpraktijk Twente vindt kwaliteit heel belangrijk. De praktijk is door beroepsvereniging NOLOC erkend tot loopbaanprofessional.

erkende coach omgeving twente

Informatie: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over loopbaanontwikkeling of lees hier over de 10 krachtige lessen die je alleen leert door ervaring.

Erkende coach omgeving Twente