Wat vind jij belangrijk in je werk?

Wat vind jij belangrijk in je werk? En kan je daar ook aandacht aan geven? Elk mens heeft zijn eigen waarden. Waarden geven inzicht in wat je echt belangrijk vindt in je werk en leven. Wanneer je goed zicht hebt in deze waarden, dan kan je daar richting aan geven. Je weet waar je energie van krijgt en waar je echt enthousiast van wordt. Kennis van je eigen waarden zorgt er ook voor dat je keuzes kunt maken en prioriteiten stellen. (coaching Twente loopbaan)

Wat vind jij belangrijk?

Werk staat niet los van de rest van je leven: integendeel! Door te kijken hoe je in het leven staat, en welke aspecten daarvan je in je werk terugvindt, kom je er achter hoe goed je werk eigenlijk bij je past. Lees de onderstaande uitspraken goed door en schrijf alle uitspraken op die bij jou passen. (coaching Twente loopbaan)

Ik hou van afwisseling
Ik vergelijk mijn prestaties graag met die van anderen
Ik heb graag controle en overzicht
Ik houd van verantwoordelijkheden en ontwikkel me graag
Ik vind maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk
Het liefst behaal ik mijn resultaten alleen, zonder hulp of inbreng van anderen.
Ik vind het belangrijk dat mensen mijn kwaliteiten kennen.
Ik presteer goed onder tijdsdruk
Ik wil mijn eigen ideeën en visie kunnen uitdragen
Geld is voor mij belangrijk
Ik stuur graag andere mensen aan
Ik doe graag iets met mijn (vak)kennis
Ik werk het liefst in een ontspannen omgeving (coaching Twente loopbaan)
Ik ben op mijn best als ik mijn eigen tempo kan bepalen
Ik kies graag mijn eigen koers
Ik werk graag met mensen
Ik haal voldoening uit het helpen en ondersteunen van andere mensen
Ik hou van fysieke inspanning
Ik geniet ervan om snel te reageren op onverwachte ontwikkelingen
Ik vind werk het belangrijkste in mijn leven
Ik werk het beste in een team
Ik ben het liefst geconcentreerd en in alle rust met dingen bezig
Ik onderscheid me graag van anderen
Ik heb graag een duidelijke structuur en heldere doelen
Ik neem graag zelf het initiatief (coaching Twente loopbaan)
Ik heb weinig moeite met besluiten nemen
Ik heb zekerheid nodig
Ik hecht veel waarde aan humor en ontspanning
Ik vind het fijn als mensen me nodig hebben

Loop nu nogmaals de uitspraken langs die je hebt opgeschreven. Welke vind je terug in je huidige werksituatie? En welke niet? Hoe meer uitspraken je niet in je werk herkent, hoe meer reden om eens na te gaan denken wat je aan je werksituatie zou kunnen veranderen. (coaching Twente loopbaan)

Coaching Twente loopbaan

Wil je onderzoeken welk werk echt goed bij je kan en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je kan op dit moment gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies! Meer weten? Je bent van harte welkom. (coaching Twente loopbaan)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

coaching Twente loopbaan

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Ben je op zoek naar werk? Kijk dan eens op de website van Jooble!

Meer berichten lezen? Ontdek hier hoe je kan stoppen met pleasen. Of lees hier over het gratis loopbaantraject.