Meld je nu aan voor het gratis loopbaantraject!

Vorige week zijn we van start gegaan met de trajecten voor het gratis ontwikkeladvies en inmiddels maken al veel mensen gebruik van dit traject! Wil jij ook gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies (NL leert door)? Meld je dan nu aan!

Wat is het gratis ontwikkeladvies?

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn.

Tweede noodpakket

Het tweede noodpakket banen en economie, dat doorloopt tot eind september, is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Tegelijkertijd wil het kabinet met het pakket mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom zijn werkgevers die de NOW-regeling aanvragen bijvoorbeeld verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen.

Scholingstrajecten en ontwikkeladviezen

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf dit najaar ook scholingstrajecten volgen. Het kan daarbij gaan om kortdurende cursussen om een specifieke vaardigheid te leren, vakgerichte bijscholing of een eerste module van een langer omscholingstraject. Zo kunnen mensen vaardigheden leren om ander werk te kunnen verrichten binnen de organisatie waar ze al werkzaam zijn, of om beter inzetbaar worden voor andere bedrijven. Maar de ondersteuning uit het NL Leert Door-pakket kan ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. Om gebruik te maken van de scholingsmogelijkheden, hoeven deelnemers zich alleen aan te melden bij een deelnemende opleidingsinstantie.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Wat gaan we doen tijdens het ontwikkeladvies 2020 – NL leert door?

Gesprek 1: Intake, kennismaking en afstemmen doel
Thuis: Je maakt thuis opdrachten en een persoonlijkheidstest

Gesprek 2: Inventarisatie huidige situatie, bespreken eerste test
Thuis: Je maakt een loopbaantest/interessetest en opdrachten

Gesprek 3: We bespreken de uitkomsten van je test en je opdrachten.
Thuis: Je maakt verschillende opdrachten omtrent jouw loopbaan

Gesprek 3: Vervolggesprek met ontwikkeladvies voor de toekomst

Meer weten over het gratis ontwikkeladvies 2020 – NL leert door?

De puntjes worden op dit moment op de i gezet. Zodra we meer duidelijkheid hebben zullen we hier meer informatie over het traject en de inhoud van het traject delen. Vanaf augustus kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies. Wil je je alvast aanmelden? Neem dan contact met ons op.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over werkgeluk of hier over de happy werkscan.

nl leert door