Wat je kan leren van kalme mensen

Heb je ooit de tijd genomen om een kalm persoon te observeren? Kalme mensen glijden vaak makkelijk door de dag, ze zijn niet gehaast, zijn rustig en hebben vertrouwen. We kunnen veel leren van mensen die echt kalm zijn. Daarom zie je onderstaand 10 gewoontes van oprecht kalme mensen. (coaching regio Twente)

 1. Ze kiezen ervoor om te lopen
  Naar hun afspraken, naar winkels of gewoon een rondje om. Kalme mensen lopen veel. Dus stap eens een halte eerder uit de bus of metro en loop wat meer. Lopen is een simpele oefening waarbij je benen strekt en waarbij jij je geest helpt om tot rust te komen.
 2. Ze haasten zich niet
  Ze trekken voldoende tijd uit om ergens te komen en ze willen niet te veel tegelijk doen. Als er iets onverwachts gebeurt dan schrappen ze iets anders van hun lijst zodat ze niet in tijdnood komen. Deze mensen verplaatsen de afspraak of geven aan dat ze later zijn en excuseren zich, zonder zich vreselijk te haasten. Ze geven zich eraan over. Haasten veroorzaakt onrust en heeft geen toevoegde waarde, probeer deze gewoonte te stoppen. (coaching regio Twente)
 3. Ze zorgen voor zichzelf
  Ze zorgen voor voldoende slaap, gezond eten en fysieke activiteiten. En dit doen ze altijd, ze laten drukte of andere zaken niet tussen hun zelfzorg komen. Zorg ervoor dat goed voor jezelf zorgen ook jouw prioriteit wordt, want als jij het niet doet dan doet niemand anders het voor je.
 4. Ze hebben routines
  Kalme mensen hebben routines, dit brengt ze rust. Ze hebben een ochtendritueel, weten wat ze die week willen weten etc. Door dingen (bijna) automatisch te doen voorkom je veel stress.
 5. Ze proberen in het nu te leven
  De meeste personen die rust uitstralen en die kalm zijn mediteren, beoefenen yoga of andere oefeningen die de geest kalmeren. Anderen proberen in het nu te leven en zijn zich volledig bewust van en richten hun aandacht op hetgeen ze op dat moment aan het doen zijn.  Of het nou tuinieren is, spelletjes spelen met de kinderen of het lezen van een boek: doe het met de volle concentratie en probeer niet ondertussen met andere dingen bezig te zijn. (coaching regio Twente)
 6. Ze laten hun telefoon hun leven niet controleren
  Kalme mensen worden niet geleid door hun telefoons. Ze gebruiken ze voor werk of om te communiceren, als bron voor muziek of het nieuws maar ze kunnen ook prima zonder hun telefoon. Je zult geen kalmte ervaren als jij je al onrustig voelt als je een half uur je telefoon niet hebt gecheckt.
 7. Ze stellen grenzen
  Ze zijn zich bewust van hun psychische en emotionele gezondheid. Kalme mensen nemen pauzes, strekken af en toe de benen voor een ommetje, eten een gezonde snack tussendoor en blazen stoom af als dit nodig is. Ze weten wanneer ze nee moeten zeggen, om hulp moeten vragen en wanneer ze moeten stoppen met hun werk. Leer luistern naar je lichaam en je behoeftes en je voelt een grote controle over jouw leven. (coaching regio Twente)
 8. Ze weten dat het leven pieken en dalen kent
  Ze weten dat het leven onvoorspelbaar is. En ze verwachten ook niet dat dingen altijd volgens plan gaan en zijn daarom ook niet in paniek of boos als dingen anders lopen dan gepland. Heb een plan maar wees bereid om dingen om te gooien als het anders loopt.
 9. Ze hebben een eerlijke en authentieke connectie met de rest van de wereld
  Ze weten dat het leven niet draait om het hebben van meer succes, meer geld en meer macht. Een kort praatje met een vreemde, een belletje naar een ouder of overgrootouder, een vriendelijk gebaar dat zijn de dingen die zij belangrijk vinden. Kom erachter wat jij belangrijk vindt en handel hier naar.
 10. Ze omarmen hun nietigheid
  Ze weten dat ze maar een klein pionnetje zijn in dit grote universum. En ze zijn zich bewust van het feit dat de wereld groter is dan zijzelf. Ze nemen het leven en hun verantwoordelijkheden serieus maar ze zijn zich er van bewust dat de wereld niet alleen om hen draait. (coaching regio Twente)

Bron: Herhealth.nl

Coaching regio Twente

Opzoek naar goede en erkende coaching regio Twente? Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor (coaching regio Twente):

Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (coaching regio Twente)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

coaching regio Twente

Meer berichten lezen? Lees hier over de banen van de toekomst.

Coaching regio Twente