Hoe laad jij jezelf weer op na een intensieve dag?

Een spannende presentatie, een onverwachte gebeurtenis, een pittige klus op het werk of een vervelende confrontatie, het zijn allemaal gebeurtenissen die ons energie kosten. Meer energie dan de gemiddelde dagen. En die energie wil het lijf graag weer terug. Daarom is het zo belangrijk om balans te vinden in energiegevers en energienemers. Hoe laad jij jezelf weer op? (Coach voor stress)

Wat zijn jouw energievreters?

Om te zien wat jou energie kost is het goed om eens in kaart te brengen wat jouw energievreters zijn. Houdt bijvoorbeeld eens een dag bij wat je allemaal gedaan hebt en hoeveel energie je dat koste. Zo ontdek je niet alleen wat je energie kost, maar kan je ook inzichtelijk maken welke werkzaamheden of taken minder goed bij je passen. Wanneer je weet wat je energievreters zijn, dan kan je daar je dag op week op inrichten. (Coach voor stress)

En wat zijn je energiegevers?

Heb je bijvoorbeeld een spannende presentatie deze week op de planning staan? Ren dan daarna niet meteen door naar de volgende taak, maar creëer een moment om op te laden. Bijvoorbeeld door een wandeling in het bos te maken, even een moment helemaal alleen voor jezelf te plannen of beloon jezelf met een uurtje sauna. Opladen is ontzettend belangrijk om de drukke agenda vol te houden, zonder in de stress te raken of je plezier kwijt te raken. Wanneer je zorgt voor balans ben je ook beter in staat om energievretende klussen op te pakken. (Coach voor stress)

Aan de slag!

Ontdekken wat jou energie kost en geeft? Gebruik dan dit werkblad. Houdt de komende tijd eens bij wat jou en energiegevers en energievreters zijn. Welke inzichten geeft het je? Wat ga je hier concreet mee doen? (Coach voor stress)

Coach voor stress

Ervaar je vaak stress en kan je wel wat hulp gebruiken in het vinden van balans? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We horen graag waar je tegenaan loopt en vertellen je in dit gesprek wat we voor jou kunnen betekenen. Je bent van harte welkom. (Coach voor stress)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

Coach voor stress

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Meer berichten lezen? Ontdek hier wat jou werk waardevol maakt.

Coach voor stress

Coach voor stress