Heb jij je al aangemeld?

Een groot aantal trajecten voor het ontwikkeladvies zijn inmiddels afgerond. En wat hebben we mooie reacties gekregen! Dan is het natuurlijk geweldig te horen, dan we vanaf 1 december weer veel mensen deze mooie kans kunnen bieden. Wil je eerst lezen welke feedback we hebben gekregen? Kijk dan hieronder voor een aantal van de reacties de we kregen.

M: ‘Via Coach Praktijk Twente ben ik vooral tot het inzicht gekomen dat ik meer in het hier en nu moet zijn en leven om uiteindelijk een baan te vinden. Ik heb hiervoor bruikbare tips en adviezen ontvangen. Het volgen van het ontwikkeladvies bij dit bureau heb ik als een zinvolle investering in mijn loopbaan ervaren.’ (Coach voor ontwikkeladvies)

R: Door dit traject heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn werk. De persoonlijke gesprekken wekken passie en geven nieuwe inzichten. Het is een vlot traject waarin je een duidelijk stappenplan en toekomstbeeld ontwikkelt voor jezelf.’ (Coach voor ontwikkeladvies)

M: ‘Ik heb onder begeleiding van Bregje het ontwikkeladviestraject doorlopen waarbij ik d.m.v. de opdrachten en gesprekken een helder beeld heb gekregen wat ik belangrijk vind in een functie/werkgever. Daarnaast heb ik meer inzicht en vertrouwen gekregen in mijn eigen kwaliteiten. Ik kijk een stuk positiever naar de toekomst om een baan te vinden die bij me past en waar ik enthousiast van word.’ (Coach voor ontwikkeladvies)

C: ‘Op het moment dat bij mij de druppel viel die de emmer deed overlopen heb ik Bregje gevonden via Google. Snel na mijn aanmelding belde zij mij op voor een afspraak. Dezelfde middag zat ik er al!!! Eindelijk een luisterend oor die mijn frustraties en wensen heeft weten te filteren naar een spetterend resultaat en die vertrouwen heeft gegeven in dat ik het kan !! Voor iedereen een aanrader!’ (Coach voor ontwikkeladvies)

S: ‘Ik heb Bregje als een zeer betrokken, bekwame, efficiënte en enthousiaste coach ervaren. Vanaf het begin voelde ik mij op mijn gemak door het gewekte vertrouwen en haar oprechte belangstelling voor mij als medemens. Ze verstaat de kunst om je mee te nemen in haar enthousiasme. Door niet alleen de juiste, maar ook directe en persoonlijke vragen te stellen, heeft ze mij geholpen meer vertrouwen in mijn eigen kunnen te hebben en een positieve en open blik op mijn verdere loopbaan te krijgen.’ (Coach voor ontwikkeladvies)

J: ‘Bregje beschikt over een groot mensenkennis en empathisch vermogen en heeft me gedurende enkele gesprekken handvatten gegeven om concreet acties uit te zetten. Ze creëert daarnaast een setting die prettig, warm en vertrouwd voelt.’

Wat is het ontwikkeladvies

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus het gratis ontwikkeladvies 2020 aanvragen bij CoachPraktijk Twente. Gratis en voor iedereen die zich wil (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. Onderdeel van het ontwikkeladvies is de arbeidsmarktscan. Deze geeft inzicht in kansrijke opties voor werk op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Tot het einde van dit jaar is er budget voor 20.000 ontwikkeladviezen. (Coach voor ontwikkeladvies)

Arbeidsmarkt

Juist in deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Het is belangrijk dat iedereen weet dat het gratis ontwikkeladvies 2020 er is, wat het oplevert en dat aanvragen eenvoudig is. (Coach voor ontwikkeladvies)

Ontwikkelen

Door het gratis ontwikkeladvies 2020 worden mensen bewust van het belang van leren en ontwikkelen, krijgen ze inzicht in relevante ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden en handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

Hoe ziet het traject eruit?

Intake gesprek

In het intakegesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • We bespreken en onderzoeken je huidige situatie
  • We bespreken en onderzoeken jouw gewenste situatie
  • Je maakt een digitale arbeidsmarktscan.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek van het gratis ontwikkeladvies 2020 bespreken we de uitkomsten van de arbeidsmarktscan. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld in tekortsectoren) waar een mogelijke competentiematch is, waarbij de kansrijkheid van deze opties wordt aangegeven. (Coach voor ontwikkeladvies)

Tweede en derde gesprek

  • In het tweede en derde gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Toekomstperspectief
  • Persoonsprofiel (competenties, kwaliteiten, vaardigheden, gewenste arbeidsvoorwaarden)
  • Advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties

Wat is het resultaat?

Het resultaat van het gratis ontwikkeladvies 2020 is:

  • een gespreksverslag waarin je persoonlijke profiel is vastgelegd.
  • nieuw perspectief op je loopbaan
  • een ontwikkelplan (welke acties zijn nodig voor duurzame inzetbaarheid op korte en lange termijn) dat je samen met je coach maakt

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Coach voor ontwikkeladvies)

Aan de slag met een coach voor ontwikkeladvies?

Wil je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies? Meld je dan snel aan. Je kunt bij ons direct starten.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over onze workshop verbindende communicatie of lees hier een bericht over de TMA.

Coach voor ontwikkeladvies