Niet assertief? Of niet zelfverzekerd?

(coach voor faalangst) ‘Ze moet naar een assertiviteitstraining! Ze moet sterker in haar schoenen staat en meer haar grenzen gaan aangeven!’ Kinderen, maar ook volwassen kunnen het advies krijgen naar een assertiviteitstraining te gaan. Maar is dat ook altijd wat je nodig hebt? Of is het nodig om te werken aan het vergroten je eigenwaarde?

Je wilt iets veranderen en daar zoek je hulp bij. Om passende hulp te vinden is het goed te onderzoeken waar je echt behoefte aan hebt. Zo kan het zijn dat iemand heel zelfkritisch is, daardoor absoluut geen fouten wil maken en faalangstig wordt. Maar daarnaast ook iemand is die wel zijn grenzen aangeeft, alleen dat bijvoorbeeld niet zo handig doet, of zich daarna vaak schuldig of onzeker voelt of boos wordt op zichzelf. Dan is het belangrijk te gaan werken aan de basis, een stevig gevoel, je zelfvertrouwen. (coach voor faalangst)

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is een stevige basis waarmee je stappen durft te maken in het leven, durft te groeien, fouten te maken en weer op te staan, zonder dat je je beschadigd voelt. Je bent jezelf goed, je weet wat je kan, maar ook waar je valkuilen liggen. Je kijkt naar wat je kan, wat je mogelijkheden zijn en focust je minder op je onmogelijkheden. Je kunt jezelf waarderen en erkenning uit jezelf halen. Je voelt je gelijkwaardig aan anderen. (coach voor faalangst)

Wat is assertiviteit? (coach voor faalangst)

Assertiviteit is de vertaling van je gevoel van zelfvertrouwen naar je handelen in de omgang met anderen. Als je assertief bent durf je je ruimte in te nemen, bijvoorbeeld in een gesprek of een vergadering. Je voelt je vrij om jezelf te zijn als je met anderen bent. Je geeft je mening, ook als deze anders is dan die van de anderen. Je zegt ook nee wanneer je nee bedoeld en draait er niet omheen. (coach voor faalangst)

 Waar ga je aan werken?

Wil je met een coach voor faalangst, assertiviteit of zelfvertrouwen aan de slag? Dan gaan we eerst goed kijken waar je echt behoefte aan hebt, zodat we een goed traject met je kunnen starten. Het kan namelijk dus best zijn dat je best assertief bent, maar de basis nog niet goed is. Dan is het goed om te gaan werken aan je zelfvertrouwen. Zo leer je dat je fouten mag maken, dat dat geen falen, maar leren is. Je ontdekt dat je mag zijn wie je bent, met je mooie kwaliteiten, maar ook bij je valkuilen. Je leert compassie te krijgen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Dat is geeft niet alleen zelfvertrouwen, maar ook rust en een mooie basis om tevreden en dankbaar in het leven te staan.

Ben je juist best zelfverzekerd, maar vindt je het lastig om je grenzen aan te geven? Dan gaan we daar heel gericht mee aan de slag. Het kan natuurlijk ook best een combinatie van beide zijn. (coach voor faalangst)

Coach voor faalangst, assertiviteit en zelfvertrouwen

Zoek je een coach voor faalangst, assertiviteit of zelfvertrouwen? Wil je meer weten over ons of onze dienstverlening? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

coach voor faalangst

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram