Welke stappen heb je tot nu toe gemaakt?

Is het gelukt met de vorige opdrachten? Dan is dit een goed moment om een stap verder te gaan in jouw zoektocht. In deze opdracht is het de bedoeling dat je een panorama gaat maken van je eigen levenslijnen. Met behulp van deze opdracht breng je visueel in kaart hoe jij je leven hebt ervaren op het gebied van gezondheid, leren, werken en emoties. Je brengt de hoogte- en dieptepunten uit je leven in kaart en maakt hier een panorama van, waarmee je stilstaat bij wat er voor jou belangrijk is geweest in je leven. (carriere coaching)

Aan de slag met jouw levenspanorama

Voor het maken van je levenspanorama teken je eerst op een vel papier een horizontale lijn, je levenslijn, waarmee je de periode van je geboorte tot nu aangeeft. Deel deze lijn in in een aantal perioden, kies hierbij bijvoorbeeld voor de perioden waarin je je biografie hebt ingedeeld, of andere voor jou relevante perioden. Kies vervolgens een aantal kleuren uit. (carriere coaching) Met deze kleuren ga je de hoogte- en dieptepunten in je leven aangeven. Kies kleuren die staan voor:

  • Je gezondheid
  • Je opleidingen
  • Je werk
  • Je emotionele leven

Wanneer je dit wilt mag je ook lijnen toevoegen, of lijnen samenvoegen. Je kunt bijvoorbeeld lijnen toevoegen voor thema’s die in jouw leven belangrijk zijn. Je kunt hierbij denken aan vriendschappen, relaties, en zo verder. Wanneer je de kleuren hebt gekozen, teken je met iedere kleur een lijn op het papier waar je je levenslijn op hebt getekend. Bij hoogtepunten in je leven teken je de lijn boven de levenslijn, bij dieptepunten teken je de lijn onder je levenslijn. Laat je hierdoor leiden door spontane ingevingen en denk niet teveel na over wat je tekent. Het interpreteren van de lijnen ga je later samen met je coach doen. (carriere coaching)

Optioneel
Maak vervolgens van jouw tekening een echt panorama door bijvoorbeeld bij bepaalde gebeurtenissen tekeningen, foto’s, woorden of symbolen te zetten. Hoe je het panorama vormgeeft is helemaal aan jezelf, je mag je beperken tot slechts één A4, maar je mag er ook een compleet schilderij van maken. Het belangrijkste is dat het jouw levenspanorama is en dat je het maakt zoals jij het voor je ziet. (carriere coaching)

Carriere coaching

Wil jij onderzoeken welke banen en werkzaamheden goed bij je passen, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga dan aan de slag met carriere coaching. Bij coaching leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt waarom je doet zoals je doet, je leert je kwaliteiten en valkuilen kennen en je leer (betere) keuzes te maken. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook. CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Aan de slag met de volgende opdracht? Ontdek hier een aantal gratis beroepskeuzetesten. (carriere coaching)

carriere coaching