Welke banen passen echt bij mij?

Hoe vind je die baan die écht bij jou past? Een baan waarin je uitgedaagd wordt talent te laten zien die jou op het lijf geschreven zijn. Een baan die aansluit bij wat jij belangrijk vindt, maar waar ook een beroep wordt gedaan op jouw drijfveren. Zodat je gemotiveerd bent en blijft. Zo’n baan bestaat, maar het blijft lastig zoeken als je je focust op die ene baan met die ene titel. Ook een beroepskeuzetest geeft vaak niet de antwoorden waar je naar zocht. Wat kan je wel doen?

Drijfveren in kaart brengen

Om te ontdekken wat echt bij jou past is het van belang dat je jezelf goed kent. Waar ga jij harder van lopen, wat doet jouw hart sneller kloppen? Wanneer je weet wat jou drijft, weet je waar je enthousiast van wordt. Je begrijpt waarom je bijvoorbeeld energie krijgt van het behalen van een prestatie, maar leegloopt van intensief contact met mensen. Of misschien wel juist andersom. Een drijfveer zet jou in beweging, bijna als vanzelf, omdat je het zo belangrijk en boeiend vindt. (beroepskeuzetest)

Benut je kwaliteiten

Dingen die je doet, zonder dat je het bijzonder vindt. Dat zijn vaak je grootste kwaliteiten. Maar omdat je het zo gewoon vindt en denkt dat iedereen dat wel kan of doet, ben je je er helemaal niet meer bewust van. Kwaliteiten komen vaak voort uit drijfveren. Want wanneer je iets heel fijn of belangrijk vindt, dat ga je daar iets voor doen. Bijvoorbeeld, jouw drijfveer is erkenning. Je hoort graag dat je iets hebt betekent voor een ander, of dat je iets heel goed hebt gedaan. Dan is de kans groot dat hulpverlenen of doorzettingsvermogen een kwaliteit van jou is. Je wordt er immers blij van dat je iets voor een ander hebt kunnen doen, of je zet juist nog een tandje bij, omdat je het goed wilt doen. En ook graag die erkenning hebt. Een ander voorbeeld. Wanneer jouw drijfveer het behalen van doelen en resultaten is, dan is de kans heel groot dan resultaatgerichtheid jouw kwaliteit is, ook zijn die mensen vaak concreet. (beroepskeuzetest)

Branches en beroepen, beroepskeuzetest

Wanneer je weet wat je van nature goed kan, waar jouw aanleg ligt, dan begrijp je welke werkzaamheden en activiteiten jou goed liggen. Je begrijpt in welke werkomgeving je goed tot je recht komen en leert zo keuzes te maken die aansluiten bij jouw behoeften. Wanneer je een goed beeld hebt gekregen van jezelf is het goed om eens buiten jezelf te kijken. Welke werkzaamheden vind je leuk? Welke branches spreken je aan? Of zijn er bedrijven in jouw regio die je interessant vindt? (beroepskeuzetest)

Beroepskeuzetest

Er wordt soms gedacht dat een beroepskeuzetest antwoord geeft op alle vragen, maar dat is meestal niet het geval. Een beroepskeuzetest kan richting geven, maar neemt veel belangrijke onderdelen niet mee. Daarom zijn de gesprekken in een traject van belang. Wil je een beroepskeuzetest inzetten als onderdeel van een traject dan kan dat natuurlijk! Wil je een analyse doen die richting geeft, inzichten over jezelf en met welke competenties je het beste aan de slag kan gaan? Dan is de Talenten Motivatie Analyse fijn om te doen.

Coach Praktijk Twente

Wil je ontdekken wat jouw drijfveren en talenten zijn? Wil je een beroepskeuzetest doen of ontdekken welke werkzaamheden goed bij je passen? Ga dan aan de slag met een coach. In een coach traject leer je jezelf goed kennen. Je vergroot je zelfvertrouwen en leert (betere) keuzes te maken. Een mooie basis voor jouw toekomstige loopbaan. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op.

Coach Praktijk Twente is een door NOLOC loopbaanprofessional. Coach Praktijk Twente is daarnaast ook TMA en DISC gecertificeerd.

Meer lezen? Hier lees je hoe je je voornemen kunt volhouden!

beroepskeuzetest

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over dankbaarheid.