Profvoetballer of straaljagerpiloot!

‘Wat wilde je vroeger worden?’ Een vraag die ik vaak stel. Omdat ik het leuk vind om te weten waar iemand vroeger van droomde, maar ook omdat het soms al veel over jou verteld. Weet jij nog wat je wilde worden? En waar vind je dat nog terug in je huidige werk en leven? Om te ontdekken welke beroepen goed bij je passen is het belangrijk om te onderzoeken wat je echt belangrijk vindt in het leven. Waar ga jij harder van lopen? (beroepskeuze Twente)

Ontdek je drijfveren

Drijfveren geven inzicht in waarom je dingen doet. Als je bijvoorbeeld ‘orde en structuur’ als drijfveer hebt, dan kan ik er wel een beetje van uitgaan dat je iemand bent die makkelijk structuur of orde aanbrengt. Dat kan je vaak ook goed. Maar benut je dat talent nu ook? Of werk je juist in een omgeving waarin continu chaos en onrust is? Het kan best zijn dat je daar inmiddels mee om kan gaan, maar het kost je (misschien onbewust) toch elke keer weer energie. (beroepskeuze Twente)

Ken je jezelf?

Naast je drijfveren neem je natuurlijk ook jezelf, je persoonlijkheid mee. Hoe goed ken jij jezelf? Goede zelfkennis geeft je niet alleen meer zelfvertrouwen, het helpt je ook jezelf en anderen te begrijpen. Je persoonlijkheid zegt veel over hoe je de dingen doet. Werk je bijvoorbeeld heel netjes? Of juist innovatief? Of doe je het met aandacht voor de ander? Uitgebreid, of bondig? (beroepskeuze Twente)

Beroepskeuze Twente

Wanneer je wilt ontdekken wat goed bij je past, dan is het belangrijk om te ontdekken wie je bent en wat jouw drijfveren zijn. Dat geeft niet alleen een goede richting, maar zorgt er ook voor dat je goede keuzes kan maken en een baan kan zoeken die je energie geeft en enthousiast maakt. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen. Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (beroepskeuze Twente)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

beroepskeuze Twente

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Beroepskeuze Twente

Meer berichten lezen? Lees hier over mijn eigen beroepskeuze.