Mijn eigen beroepskeuze was ook best een lange weg…

Vaak krijg ik de vraag hoe ik mijn beroepskeuze heb gemaakt. En dat vertel ik altijd graag. Vooral aan studenten. Niet alleen om duidelijk te maken dat het voor iedereen een zoektocht is, maar ook om te laten zien dat je niet voor de rest van je leven hoeft te kiezen. Je kan over tien jaar best weer iets anders gaan doen. Sterker nog, het is ontzettend goed om regelmatig te onderzoeken of je nog wel doet wat bij je past. En soms is het antwoord nee en een switch heel hard nodig. Dat was bij mij ook echt nodig! (loop baan advies)

Mijn beroepskeuze

Ik wil met mensen werken, dat wist ik eigenlijk altijd al. Ik ben altijd benieuwd geweest naar mensen, waarom ze doen zoals ze doen, onderzoeken wat ze beweegt. Dus op de HAVO deed ik van alles, maar weinig wat me echt boeide. Het werd een moeizame schooltijd. Gelukkig zag ook mijn moeder dat en die stelde voor na drie HAVO een gerichte MBO opleiding te gaan doen. Dat bleek een gouden greep. Ik starte met de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Opeens ging ik met plezier naar school. Ik leerde dingen die ik interessant vond. Maar wilde wel verder. Na het behalen van mijn diploma startte ik met pedagogiek. Een mooie opleiding, maar niet wat ik zocht en dus stopte ik de studie na een half jaar. (loop baan advies)

Omdat ik echt geen idee had wat ik wel wilde ging ik op zoek naar werk. Via een uitzendbureau kwam ik terecht bij de Belastingdienst. Daar had ik het anderhalf jaar naar mijn zin, maar de onrust en wens om verder te leren werd steeds groter, naast het feit dat ik liever met mensen werkte in plaats van met aangiftes.

Het werd journalistiek. Een hele leuke opleiding waar mijn nieuwsgierigheid en onderzoekende karakter goed van pas kwam. Maar na twee jaar wist ik ook wel zeker dat ik geen journalist ging worden. Toch haalde ik het papiertje (met de stem van een goede decaan in mijn achterhoofd: uiteindelijk kom je wel waar je wil zijn, zeker als je je niveau kan laten zien). (loop baan advies)

Als jongere sprak het uitzendwezen me al aan. Mensen helpen bij het zoeken van een toffe baan, ontdekken wat goed bij ze past. Dat leek me wel wat. Dus toen ik na het behalen van mijn diploma weer eens aanklopte bij het uitzendbureau en werd gevraagd daar te komen werken, zei ik direct ja! Vier lange jaren werkte ik er, maar plezier, met moeite, met heel veel leuke mensen, maar ook met competenties die ver van mij af stonden. En dus besloot ik zwanger dat ik mijn kind niet voor deze baan (inmiddels op het hoofdkantoor) wilde wegbrengen en nam ontslag.

Maar wat dan wel? Ik besloot eerst maar eens van mijn kleine meisje te gaan genieten. Maar eenmaal zwanger van de tweede wist ik het nog steeds niet. Het werk van mijn man bood uitkomst, want we konden twee en een half jaar op avontuur naar Australië. Dat hebben we gedaan. Het werd een heel bijzonder avontuur, waarin we heel veel hebben genoten, heel veel hoogtepunten hadden, maar ook dieptepunten. We leerden onszelf en elkaar goed kennen. En er was voor mij voldoende tijd om na te denken. Wat wilde ik nou? Ik wilde met mensen werken. En het beste in ze naar boven halen. Ze ondersteunen om stevig en met zelfvertrouwen in de wereld te staan. Ze te leren kiezen, voor zichzelf. Ik wilde coach worden. (loop baan advies)

Na dit mooie avontuur starte ik met mijn opleiding. Ik starte al snel mijn praktijk en ook nog veel meer vervolgopleidingen. Ik werk al jaren met plezier, en passie en veel energie. Niet voor iedereen ligt de studiekeuze en beroepskeuze voor het oprapen. Mijn ouders hebben me altijd gesteund in mijn zoektocht, maar het was ook fijn geweest om eens met een onafhankelijk iemand te praten, die er meer van af wist. En zo iemand ben ik geworden, met een missie om iedereen te ondersteunen dat te doen waar je blij van wordt en met zelfvertrouwen in de wereld te staan. (loop baan advies)

Coaching en loop baan advies

Zoek je een coach? Wil je onderzoek wat bij je past, heb je behoefte aan loopbaanadvies of heb je een persoonlijk doel waarmee je aan de slag wilt (zelfvertrouwen, assertiviteit, communicatie, etc) kijk dan eens rond op onze website of te zien wat we voor jou kunnen betekenen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. (loop baan advies)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

loop baan advies

Op de hoogte blijven? Volg ons dan of Facebook, LinkedIn of Instagram.

Meer berichten lezen? Lees hier waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een coach.