Ontdek de baan die (beter) bij je past – Almelo coaching

(Almelo coaching) Ben je vanochtend met tegenzin naar je werk gegaan? Of merkte je dat je minder zin had om te gaan dan voorheen? Verveel je je regelmatig of word je niet meer uitgedaagd? Dan is het hoog tijd om eens te kijken wat je daaraan kunt doen! Het betekent namelijk niet dat je direct moet gaan solliciteren naar een nieuwe baan. Start eens met te onderzoeken waar je tegenaan loopt. Van welke werkzaamheden krijg je energie en word je enthousiast? Waar loop je juist van leeg en tegen welke werkzaamheden zie je op ?

Almelo coaching

9 mogelijkheden

(Almelo coaching) Bij loopbaantwijfels is het waardevol alle alternatieven nader te bekijken. Dat wil zeggen kijken in kansen, stoppen met denken in problemen en beseffen dat je altijd kunt kiezen uit een van deze 9 opties:

 1. Een zelfde (loop)baan in dezelfde branche/werkzaamheid.
 2. Bekijk een zelfde (loop)baan in een andere branche/werkzaamheid.
 3. Een andere (loop)baan in dezelfde branche/werkzaamheid.
 4. Een andere (loop)baan in een andere branche/werkzaamheid.
 5. Eigen onderneming starten/ZZP’er in dezelfde branche/werkzaamheid.
 6. Eigen onderneming starten/ZZP’er in een andere branche/werkzaamheid. (Almelo coaching)
 7. Terug gaan naar school gecombineerd met een parttime job.
 8. Minder nadruk op werk leggen en meer nadruk op privé/persoonlijk leven.
 9. Blijven, huidige baan aanhouden en kijken wat anders kan/moet.

Kortom, je kunt op verschillende manieren je loopbaan invullen. Ook kun je meerdere opties combineren. Bijvoorbeeld in dienstbetrekking werken en parttime een eigen bedrijf opzetten. Bij elke optie kun je ook besluiten dat anders invullen betekent dat je meer kijkt naar de kwaliteit van je leven. Van fulltime naar parttime werken gaan. Of in plaats van een promotie tevreden zijn met een demotie en meer tijd over hebben voor hobby’s.

Wie in alle rust onderzoekt wat elke optie kan bieden, zal merken dat richting kiezen en actie ondernemen al iets concreter wordt.

Visualiseren (Almelo coaching)

Als je een verandering wilt in je loopbaan kun je visualiseren hoe een verandering er voor jou uit zou kunnen zien in elk van de 9 beschreven opties. Met alleen visualiseren loop je geen enkel risico. Denk je eens in dat je een jaar verder bent nadat je gekozen hebt voor elk van de opties. Vorm jezelf een beeld van elke optie aan de hand van een aantal vragen:

 1. Wat kan elke optie je bieden?
 2. Hoe ziet dat er concreet uit?
 3. Wat doe je dan precies?
 4. Wat is er anders ten opzichte van nu?
 5. Welke acties zou je moeten nemen, helemaal los van de vraag of je het ook durft? (Almelo coaching)

Volg gewoon je gevoel en laat je fantasie de vrije loop. Wellicht tekent zich al een bepaalde voorkeur voor een van deze opties af nu je dit zo voor je ziet, maar laat je niet verblinden. Houd alle opties nog open. Noteer bij elke optie hoe je de vijf vragen beantwoordt en welke beelden je voor je ziet.

Het grotere plaatje, alle loopbaan mogelijkheden, is nu al weer iets gedetailleerder. Nu komt de volgende stap: zet nauwkeurig alle voor- en nadelen van de verschillende opties op een rij en maak een overzicht verwerken in matrixvorm. (Almelo coaching)

Almelo coaching

Kan je wel wat hulp gebruiken naar die zoektocht naar de juiste baan? Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor personal coaching en loopbaan coaching. Kijk eens rond op de website voor de mogelijkheden of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Meer berichten lezen? Lees hier over kennis maken met coaching!

Almelo coaching, Almelo coaching

CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend als loopbaan coach professional.

Meer lezen? lees hier hoe je in 1 sessie je drijfveren en talenten leert kennen! (Almelo coaching)