Coaching, wat moet ik daarmee?!

(ik zoek een coach) ‘Coaching? Vaag of niet dan!?’ zei iemand toen ik jaren geleden vertelde dat ik coach wilde worden. En dit was niet de enige die het nut er niet echt van in zag. Vaak zat onder het oordeel vooral onbekendheid van het begrip coaching. ‘Dat kan je toch ook wel zelf?’ ‘Met mijn vrienden heb ik ook goede gesprekken over mijn werk.’ Ook bleken sommigen bang om op de bank van een psycholoog terecht te komen.

Wat is coaching nou eigenlijk?

(ik zoek een coach) Gelukkig begint coaching steeds meer te leven onder mensen. Steeds meer mensen kiezen ervoor even stil te staan in hun werk en leven. Om te kijken wat ze nu staan en te ontdekken waar ze naar toe willen. Wat verstaan we nu eigenlijk onder coaching? Coaching is een doelgericht en creatief proces waarbij de coach de coachee ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen persoonlijke en professionele doelen. Coaches helpen mensen bij het verbeteren van hun prestaties en de kwaliteit van hun leven.

(ik zoek een coach) Wat houdt dat nou concreet in? Bij CoachPraktijk Twente kan je aan de slag wanneer je rond loopt met een loopbaanvraag (bijvoorbeeld: welke baan past bij mij?), een levensvraag (bijvoorbeeld: ik wil mijn zelfvertrouwen vergroten) of wanneer je aan de slag wilt om te leren omgaan met stress (of bijvoorbeeld meer balans in je leven wilt).

Voor we starten met een coachtraject onderzoeken we goed waarmee je aan de slag wilt. We starten met een goede coachvraag als basis en gaan aan de slag met een gefaseerd traject. In de eerste fase gaan we onderzoeken wie jij bent, waar word jij blij van? Waar loop je juist van leeg? Wat zijn jouw drijfveren en talenten? Na deze fase evalueren we. We kijken waar je nu staat en of de vraag die we als basis hebben genomen nog steeds klopt. Dan gaan we aan de slag met doelen. We maken een concreet stappenplan om jouw doelen te bereiken, en daarmee ook jouw vraag te beantwoorden. (ik zoek een coach)

Bij coaching ga je aan de slag met iemand die onafhankelijk is, die oordeelvrij met jou in gesprek gaat en je helpt tot inzichten te komen. Natuurlijk kan je ook met vrienden in gesprek over je baan, maar een gesprek met vrienden is echt even anders dan met een coach, maar wil je even echt stil staan, met een oprechte, objectieve gesprekspartner? Ga dan naar een coach. (ik zoek een coach)

Waarmee kan je aan de slag met een coach?

Er zijn heel veel verschillende coaches. ‘Coach’ is een vrij beroep, dus iedereen mag zich coach noemen. Om ons te onderscheiden zijn we aangesloten en erkend door een beroepsvereniging. Kwaliteit, kennis en kunde vinden we heel belangrijk. We blijven ontwikkelen. Bij ons kan je terecht voor persoonlijke coaching, loopbaan coaching en coaching bij stress. Ook een outplacement traject behoort tot de mogelijkheden. Op de verschillende pagina’s vind je informatie over de thema’s waarmee je aan de slag kunt gaan. (ik zoek een coach)

Ik zoek een coach

Zoek je een coach of ben je benieuwd wat een coach voor jou kan betekenen? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek horen we graag waarmee je aan de slag wilt en vertellen we jou wat we voor jou kunnen betekenen. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

ik zoek een coach

Ik zoek een coach, ik zoek een coach