Krijg jij de erkenning die je graag wilt?

(welke baan past bij mij) Krijg jij graag erkenning en waardering, maar zie je dit niet terug in je werk? Dat kan heel lastig zijn. Voor heel veel mensen is erkenning krijgen een belangrijke drijfveer. Het geeft ze een fijn en trots gevoel. Ze zijn bereid nog iets harder te werken en nog meer te laten zien als ze daarvoor een compliment krijgen.

Wat betekent dat in je werk?

Herken je deze drijfveer bij jezelf? Of ben je juist het tegenovergestelde, erg bescheiden of nuchter en heb je de bevestiging van een ander niet zo nodig? Wanneer dat wel zo is, maar je hoort nooit op je werk dat je het goed doet of dat men het waardeert dat je er bent, dan kan iemand daar helemaal op leeg lopen. Het gaat immers om een drijfveer. Iets dat jou drijft, enthousiast maakt, gedreven, een reden voor jou om het beste van jezelf te laten zien. Komen deze mensen terecht in een omgeving waarin ze dit wel regelmatig horen, dan heeft dat invloed op hun werkplezier. Ze voelen zich erkend en gezien en dat wordt door deze medewerker bijzonder gewaardeerd. (welke baan past bij mij)

Het belang van een goede werkomgeving

Als een werkomgeving voorziet in jouw behoeften, dan kan je beter werk verrichten. Je werkt met meer plezier en enthousiasme. Je wordt immers gevoed in dat wat jij belangrijk vindt. Voor de een is dat erkenning, maar het kan ook zijn dat jij veel behoefte hebt aan spanning en uitdagingen, of misschien heb je behoefte aan steun. Wanneer dat zo is, dan is het heel fijn als je een collega hebt bij wie je altijd terecht kunt, of een toegankelijke leidinggevende. Een ander zal weer veel waarde hechten aan een gelijkwaardige omgeving. Dan is het wel zo fijn dat je niet terecht komt in een enorm hiërarchische organisatie, want daar ga je het niet naar je zin hebben. (welke baan past bij mij)

Welke baan past bij mij?

Laat jij de keuze bij een sollicitatie bij de organisatie liggen of wil je zelf ook bewust kiezen. Wanneer je goed weet wat voor jou belangrijk is, dan kan je tijdens een sollicitatiegesprek ook onderzoeken of de organisatie bij jou past. Heb je nog geen idee waar jouw drijfveren en talenten liggen? Stel je jezelf vaak de vraag: welke baan past bij mij? Ontdek het in een coachtraject? CoachPraktijk Twente biedt verschillende mogelijkheden om jezelf goed te leren kennen. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over onze talenten workshop.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

welke baan past bij mij

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dat op LinkedIn, Facebook of Instagram.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over

Welke baan past bij mij?