TMA Team analyse

De TMA methode kan je individueel toepassen. Maar is ook een geweldige methodiek voor je team. De TMA Teamanalyse maakt in een keer duidelijk hoe het met het team is gesteld en waar de aandachtspunten liggen. De TMA methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Daarnaast worden er 53 competenties in kaart gebracht. Waar liggen jouw behoeften en waar heb jij aanleg voor? In welke omgeving kom jij het beste tot je recht? De methode geeft je inzicht in de relatie tussen talenten, drijfveren en competenties. Na het maken van de analyse heb je een duidelijk inzicht waarom je huidige baan niet bij jou past (of juist wel!) en welke competenties juist goed aansluiten bij jouw talenten en drijfveren. Je krijgt concrete handvatten om jezelf optimaal te versterken en te ontwikkelen, maar je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen. Deze methode kan je ook uitrollen in je team met de TMA team analyse.

Inzicht in talenten, drijfveren en competenties

De analyse geeft inzicht in de aanleg voor talenten. Wat zijn jouw drijfveren van de mensen in jouw team? Talenten kan je pas inzetten en zichtbaar maken als je werkt met competenties die je goed liggen. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je weet welke werkzaamheden bij jou passen, waar jij energie van krijgt, maar ook waar je van leegloopt. (TMA team analyse)

Voorbeeld TMA Radar

TMA team analyse

TMA Teamanalyse

De TMA Team analyse combineert maximaal tien profielen van medewerkers die een team vormen. De Team analyse wordt ingezet voor de vorming van nieuwe teams of het opsporen van (mogelijke) knelpunten en kansen in bestaande teams. Deze analyse verzamelt de TMA profielen van teamleden en genereert een overzichtelijk rapport, dat direct inzichtelijk en bespreekbaar maakt waar de knelpunten en de sterke punten van het team liggen.

De uitkomst geeft informatie over de leider en de verschillende leden van het team en leidt tot een betere balans en betere prestaties van het team.

TMA teamanalyse

tma team analyse

Wat gaan we doen?

1. Vaststellen van competentieprofielen binnen de organisatie
2. Online TMA analyses maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
2. Resultaten analyse en competenties van alle uitslagen in verband brengen
4. Individueel bespreken rapport in een coachsessie met werknemers
5. Bespreken resultaten TMA team analyse met belanghebbenden
6. Bespreken toekomstplannen/visie/missie/acties binnen team

Wil je meer weten over de TMA Methode? Bekijk dan eens dit filmpje!

Bent je enthousiast geworden of wil je meer weten over de Talenten Motivatie Analyse? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor jou en je team kan betekenen.

Meer berichten lezen? Kijk dan hier!

TMA teamanalyse

CoachPraktijk Twente is aangesloten en erkend door NOLOC.