Zelfkennis als basis voor goede samenwerking

Als zorgmedewerker ben je voortdurend bezig met het verbeteren van de levenskwaliteit van anderen. Met de huidige personeelstekorten en hoge werkdruk is dit bijna vergelijkbaar met topsport. Helaas kan zelfzorg er soms bij inschieten, terwijl veerkracht en vitaliteit juist uiterst belangrijk zijn in de zorg. Zorgmedewerkers kunnen elkaar ondersteunen, maar dit vereist een goede band en communicatie onderling. Om zorgteams hierbij te helpen, biedt Coachpraktijk Twente de team training “Drijfveren en Talenten” aan.

Een goede samenwerking begint bij zelfkennis

Je hebt waarschijnlijk een idee van wat voor jou belangrijk is in het leven en welke invloed dit heeft gehad op je keuzes, waaronder de keuze om in de zorg te werken. Je zult ook zeker overeenkomsten zien tussen jou en je collega’s. Maar er zullen ook veel onderlinge verschillen zijn, onder andere vanwege jullie persoonlijke drijfveren en talenten. Je neemt altijd jezelf en je waarden mee, ook in je werk. Daarom begint de team training “Drijfveren en Talenten” met zelfinzicht.

Vragenlijst invullen

Jij en je collega’s vullen voorafgaand aan de workshop een drijfverentest in. De resultaten van deze test ontvangen jullie tijdens de workshop in de vorm van persoonlijke rapporten, die inzicht geven in jullie drijfveren en talenten. Je leert waarom je bepaalde keuzes maakt, waar je energie van krijgt en welke talenten je van nature hebt. Tijdens de team training bespreken we gezamenlijk de resultaten van de ingevulde drijfverentesten. Hierdoor leer je je collega’s echt kennen, begrijp je waarom ze doen wat ze doen en wat voor hen belangrijk is. Deze inzichten helpen je bijvoorbeeld bij het kiezen van de juiste collega om problemen mee te bespreken en bij het verbeteren van de communicatie met elkaar. Het begrip van elkaars talenten stelt je in staat om deze optimaal te benutten.

Uitkomsten

Het resultaat? Een betere samenwerking en een sterkere band, wat zowel het team als de individuele veerkracht ten goede komt. Na de bespreking van de rapporten gaan we aan de slag met gerichte groepsopdrachten waarin je de nieuwe inzichten in jezelf en je collega’s in de praktijk leert toepassen. Er is uiteraard ook ruimte om eigen vragen over situaties binnen je team in te brengen. Samen zorgen we ervoor dat je team sterker wordt en beter in staat is om de uitdagingen van de dagelijkse praktijk aan te gaan.

Team training inplannen

Wil je hiermee aan de slag? Plan dan de teamtraining “Drijfveren en Talenten voor zorgteams” in! Deze training duurt één dagdeel. Onze coaches kunnen de training ook op locatie verzorgen, als onderdeel van een teambuildingdag op een externe locatie of bijvoorbeeld in jouw ziekenhuis of zorginstelling, zodat je de samenwerking binnen je team kunt versterken in een vertrouwde werkomgeving.

We gaan graag met je in gesprek om de workshop zo goed mogelijk af te stemmen op jou en je team. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Onze coaches zijn door NOBCO en NOLOC geaccrediteerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

team training