Ga stress te lijf met een coach

Ben je constant druk en blijf je maar rennen zonder rust te nemen? Weet je dat je moet stoppen, maar weet je niet hoe? Hoe geef je je grenzen aan en breng je meer balans in je leven, zodat je beter kunt functioneren op het werk? Komen deze vragen je bekend voor? Misschien is een coachtraject iets voor jou! Lees in dit bericht meer over de mogelijkheden van deze coaching. Of kijk hier hoe stress traject eruit ziet. (levenscoach uit Twente).

Stress kan ook goed zijn

Stress is niet altijd negatief. Het zorgt voor adrenaline, een hormoon dat je nodig hebt om te overleven. Het maakt je scherp en alert in gevaarlijke situaties. Na een spannende dag of gebeurtenis heeft je adrenaline een hoogtepunt bereikt en heb je rust nodig om te herstellen. In onze hedendaagse samenleving zijn er veel stressveroorzakers, maar we hebben eigenlijk geen tijd om bij te komen. Bovendien zijn veel mensen zich er niet van bewust dat hun klachten veroorzaakt worden door stress. Wanneer je te lang doorgaat met stress, kan dit schadelijk zijn. Met een levenscoach uit Twente kan je onderzoeken wat bij jou stress veroorzaakt.

Klachten

Enkele klachten die je kunt ervaren zijn onder andere hoofdpijn, rugpijn, hartkloppingen, slaapproblemen, spanning in de buikstreek, darmproblemen, constante vermoeidheid, nek- en schouderpijn, een hoge ademhaling, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, geheugenproblemen, prikkelbaarheid, weerstand tegen (nieuwe) dingen of een leeg gevoel en een gebrek aan motivatie. Wanneer stress langdurig aanwezig is, heeft dit een negatieve invloed op je lichaam. Het kan leiden tot een burn-out, waarbij je letterlijk en figuurlijk opgebrand bent. Met behulp van een levenscoach uit Twente leer je stress te herkennen en ermee om te gaan.

Aan de slag met stress coaching

Een burn-out is te voorkomen. Als je stress vroegtijdig kunt herkennen, kun je beter leren omgaan met situaties. Bij stress coaching kijk je met een levenscoach uit Twente naar de oorzaken van jouw stress en wat je eraan kunt doen. Wat geeft jou energie en wat kost jou energie? Wat zijn jouw valkuilen? Wanneer je jezelf goed kent, weet wat je kunt en wat je wilt, ben je beter in staat om balans in je leven te creëren en stress op tijd te verminderen. Je leert je grenzen stellen. Op die manier kun je jouw leven in balans brengen en behouden, zodat stress nog wel aanwezig mag zijn, maar alleen daar waar het nodig is en met de nodige rust achteraf.

Wat gaan we doen?

We beginnen het stress coaching traject met een oriënterend gesprek waarin we jouw probleem analyseren. We stellen jouw coachdoel vast en maken dit, indien nodig, duidelijk en concreet. Wat wil je graag bereiken in dit traject? Wanneer beschouw jij dit traject als succesvol? Na het oriënterende gesprek ga je met een levenscoach uit Twente aan de slag. Een stress coaching traject bestaat gemiddeld uit 8 coachsessies, waarin we verschillende aspecten behandelen.

Aan de slag met een levenscoach uit Twente

Ben je klaar om stress aan te pakken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met onze coaching? Kijk dan hier of hier.

CoachPraktijk is gecertificeerd door NOBCO en NOLOC. Meer berichten lezen? Lees hier meer over team workshops.

Levenscoach uit Twente