Ga jij relaxt op vakantie?

Veel mensen kijken wekenlang uit naar hun vakantie. Anderen beginnen al te stressen bij het idee. Want hoe krijgen ze al hun werk nog af voor de vakantie en hoe moet dat straks na de vakantie weer met al het werk dat is blijven liggen tijdens de vakantie? Wil jij zonder werkstress op vakantie? Een aantal tips van stresscoach Twente:

  1. Maak een overzicht

Heb je nog stapels met werk liggen? Maak een overzicht van de projecten die je voor de vakantie moet afronden. Door het op papier te zetten hoef je er niet langer over na te blijven denken en blijft het hoofd ‘leeg’.

  1. Twee minuten regel

Veel mensen hebben baat bij de managementmethode GTD, oftewel het boek Getting things done van David Allen. Allen hanteert de regel dat iedere taak die binnen twee minuten uitgevoerd kan worden, ook direct uitgevoerd moet worden. Probeer dit vanaf nu te doen. Stresscoach Twente

  1. Regel vervanging

Lukt het je niet al je projecten af te ronden voor de vakantie? Ga op zoek naar iemand die je gedurende die periode kan vervangen. Geef duidelijk aan wat je van je vervanger verwacht. Vergeet ook je out-of-office niet aan te zetten en daarin duidelijk te vermelden wie je vervanger is.

  1. Smokkel een dag

Ga je drie weken met vakantie? Zeg tegen je collega’s en contactpersonen dat je al een dag eerder weg bent. Dit kun je ook doen met de eerste werkdag na de vakantie, zodat je niet meteen de hele dag gemaild en gebeld wordt en eerst de dingen kunt oppakken die zijn blijven liggen en je mail weg kunt werken.

  1. Laat je laptop en telefoon thuis

Echt tot rust kom je pas als je je laptop en smartphone thuis laat. Wil je je laptop of smartphone toch mee nemen? Check dan maar één keer per dag je mailbox of voicemail. Anders ben je waarschijnlijk toch geneigd terug te mailen of te bellen en heb je nog niet echt vakantie. Neem je smartphone dan ook niet mee naar bijvoorbeeld het strand of zet hem uit. Zo ben je ook echt onbereikbaar. Stresscoach Twente

  1. Plan geen afspraken voor na je vakantie

Hou je agenda je eerste week na je vakantie lekker leeg en plan geen (of weinig) afspraken. Zo kun je rustig je mail en post weg werken. Ook kun je dan op je gemak weer aan de slag met een nieuwe werkplanning.

  1. Ruim je werkplek op voor je op vakantie gaat

Archiveer je mailbox en gooi afgehandelde mail weg. Ga ook eens door de bakjes op je bureau heen en gooi weg wat weg kan en laat een opgeruimd bureau achter. Zo begin je straks na je vakantie niet alleen met een fris en leeg hoofd, maar ook met een leeg bureau.

Bron: gezondheidsnet.nl. stresscoach Twente.

Stresscoach Twente 

Voel jij vaak stress en wil je meer rust in je werk creëren, of wil je meer balans in je leven? Ga dan aan de slag met en stresscoach. In een coach traject leer je jezelf goed kennen, je begrijpt waar je stress van krijgt en hoe je daar mee om kunt gaan. Daarnaast ontdek je ook waar je juist energie van krijgt en wat je in kunt zetten om met stress om te gaan. Je vergroot je zelfvertrouwen en kan beter keuzes maken.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij CoachPraktijk Twente? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Je bent van harte welkom.

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.

stresscoach twente

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over trots zijn.

Stresscoach Twente