Durf jij je gevoel uit te spreken?

(Persoonlijke coaching in regio Twente) Praten over je gevoelens kan enorm opluchten en de onderlinge relatie verdiepen. Voor sommigen is het uitspreken van gevoelens iets heel lastigs, of misschien heb je dat gevoel wel heel ver weg gestopt. Dan kan je eens starten met te ontdekken welke gevoelens je eigenlijk hebt en wanneer je deze hebt. De opdracht in dit bericht ondersteunt je bij het uitspreken van je gevoelens.

Zelfreflectie

In hoeverre ben jij gewend om te praten over je gevoelens?

Met welke mensen deel jij je gevoelens wel en met wie niet?

Zijn er specifieke situaties waarin je je gevoelens wel uitspreekt of bewust voor je houdt?

Ga je privé anders met je gevoelens om dan op je werk? (Persoonlijke coaching in regio Twente)

Gevoelens en overtuigingen

Welke beelden en overtuigingen draag jij met je mee ten aanzien van het omgaan met je eigen gevoelens en emoties?

Zijn er overtuigingen die je belemmeren of remmen om je gevoelens uit te spreken?

Heb je ook overtuigingen die je ondersteunen of stimuleren om je gevoelens uit te spreken?

Ken je iemand van wie jij vindt dat deze persoon op een goede en effectieve manier zijn/haar eigen gevoelens uitspreekt naar anderen? Vanuit welke overtuiging zal deze persoon handelen? (Persoonlijke coaching in regio Twente)

Gevoelens uitspreken

Formuleer voor jezelf een uitdagend én haalbaar actiepunt om je gevoelens meer en/of effectiever uit te gaan spreken. Begin niet meteen met de moeilijkste stap: verleg je grens in kleine stapjes. Kies bijvoorbeeld een persoon met wie je meestal je gevoel niet deelt, maar bij wie je dat wel aandurft. Of kies een situatie waarin je niet gewend bent je gevoel uit te spreken, maar waarbij je inschat dat dit zeker positief zal uitpakken. (Persoonlijke coaching in regio Twente)

Ben je bereid om je grens te verleggen?

Persoonlijke coaching in regio Twente

Wil je iets veranderen in je leven, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga dan aan de slag met een coach. Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor coaching, trainingen en workshop. Meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Persoonlijke coaching in regio Twente