Waar kom jij je bed voor uit?

Waar kom jij je bed voor uit? Omdat je iets kunt betekenen voor anderen? Omdat je van toegevoegde waarde bent op je werk? Of eigenlijk alleen maar omdat je geen geld krijgt als je niet naar je werk gaat? En die reden waarom je je bed uit komt, is dat ook de reden waarom je je bed uit wilt komen? Het kennen van je eigen waarden is van groot belang, niet alleen om richting te geven aan je leven, maar ook om gemotiveerd en enthousiast te blijven. Ontdek het met je persoonlijke coach in Twente!

Doen waar je gemotiveerd van raakt

De vraag ‘Wat vind je nu eigenlijk zelf belangrijk?’ is een vraag naar persoonlijke waarden, die raakt aan de kern van zingeving. Een gerichte oriëntatie op persoonlijke waarden stelt mensen in staat om, iedere dag opnieuw, bewust keuzes te maken. Aandacht voor waarden is dan ook belangrijk bij coaching. Het leert je niet alleen waarom je doet, zoals je doet, je begrijpt jezelf ook beter. Handelen naar je eigen waarden sterkt de motivatie van mensen om, in weerwil van sociale druk en verleidingen, te doen wat werkelijk belangrijk voor je is. Mensen die zich bewust zijn van de waarden op basis waarvan ze dingen doen, voelen zich niet alleen vitaal, ze zijn ook weerbaar. Frustraties, onzekerheden of hard werk nemen ze voor lief, zolang ze maar weten waarvoor ze het doen. ‘Betekenis maakt veel dingen draaglijk, misschien wel alles (Jung, persoonlijke coach in Twente).’

Wat zijn jouw waarden?

Probeer eens te ontdekken wat jouw belangrijkste waarden zijn. Ga eens na welke de allerbelangrijkste tien waarden (of aspecten) zijn in je bestaan. Waarden die je hoe dan ook wilt terugvinden in je leven en die je hoe dan ook wilt realiseren. Nadat je de waarden hebt genoteerd, kun je daarachter je nummering van prioriteit aangeven. Bij het opsporen van deze waarden kun je de hulp van je verbeelding inroepen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je tachtig jaar oud bent en dat je terug kijkt op je leven. Hoe zal je dan je leven beoordelen? Op grond van welke criteria? Wat wil je op zijn minst hebben gedaan of juist hebben nagelaten? Waar zou je spijt van kunnen krijgen? Waar gaat het je in je leven uiteindelijk om? (Persoonlijke coach in Twente)

Het is het best wanneer je jouw waarden zelf bedenkt, maar wanneer je toch een aantal woorden op prijs stelt: rust, kennis, trouw, sportiviteit, arbeid, schoonheid, eerlijkheid, vriendschap, spontaniteit, soberheid, betrokkenheid, tolerantie, samenwerking, tevredenheid, respect, sociale bewogenheid openheid, genieten, verantwoordelijkheid, vrijheid, waarheid, wijsheid, spel, zelfstandigheid, evenwicht, stijl, creativiteit, autonomie, authenticiteit, integriteit, ontplooiing, levenskunst.

(Persoonlijke coach in Twente)

Persoonlijke coach in Twente

Wil je aan de slag met persoonlijke groei? Wil je ontdekken wie je bent, waarom je doet zoals je doet of werken aan persoonlijke groei op een ander vlak? Dan biedt coaching vaak uitkomst. In een traject ga je aan de slag met jouw eigen doelen. Je leert jezelf goed kennen, begrijpt jezelf beter en kunt daardoor beter keuzes maken. Wil je meer weten over  de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. De praktijk is door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Lees hier meer over de workshop time management.

Persoonlijke coach in Twente