Stimuleer jij in jouw organisatie het gebruik van het 45-plus ontwikkeladvies?

Inmiddels hebben al heel veel mensen gebruik gemaakt van het ontwikkeladvies 45+. Een groot deel van de mensen heeft zichzelf aangemeld, maar CoachPraktijk Twente heeft ook met verschillende organisaties samengewerkt, om medewerkers de mogelijkheid te geven om tijdens werktijd de gesprekken te voeren, maar ook om de drempel om er gebruik van te maken zoveel mogelijk te verlagen. We hebben ontzettend veel mooie trajecten doorlopen, met verschillende resultaten, maar bovenal heerst deze mening bij alle deelnemers: het is heel mooi en goed om eens even stil te staan.

Ontwikkeladvies en training in de organisatie

Nog ruim drie maanden kan iedereen gebruik maken van de subsidie. Er is al veel bekendheid aan gegeven, maar toch blijkt het bij veel organisaties nog onbekend of onduidelijk. Vaak beland het op de stapel ’to-do-voor-als-er-tijd-over-is’, maar helaas is de subsidieregeling dan vaak weer voorbij. Terwijl het voor zowel medewerkers als de organisatie een mooie kans is om eens stil te staan. Naast het ontwikkeladvies 45+ voor individuen kan een organisatie ook gebruik maken van de subsidie voor leidinggevenden. Dit is een training gericht op het voeren van goede en effectieve loopbaangesprekken met medewerkers. CoachPraktijk Twente verzorgd deze training wanneer er minimaal 3 leidinggevenden zijn die hier gebruik van willen maken.

Wat gaan we doen in het ontwikkeladvies traject?

CoachPraktijk Twente biedt 45-plussers een mooi traject aan, bestaande uit een intakegesprek en drie sessies. In dit ontwikkeladvies 45+ traject maak je onder andere een test om je drijfveren en talenten in kaart te brengen, daarnaast gaan we in een aantal sessies stil staan bij jouw werk en je loopbaan. Waar sta je nu? Hoe ben je daar gekomen en waar wil je nog naar toe? Doe je nog waar je blij van wordt? Wil je aandacht besteden aan vitaliteit of balans in werk en leven? Dan kan dat natuurlijk ook. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen waaraan we aandacht besteden in jouw traject.

Voor wie is het bedoeld?

Sommige mensen zijn bang dat het ontwikkeladvies 45+ alleen gestart kan worden als je weg wilt bij je huidige werk, maar dat is zeker niet de bedoeling van de subsidie! Het is juist voor iedereen, ongeacht waar je staat in jouw loopbaan. Het is een mooie manier om richting te geven aan jouw loopbaan, je bewust te worden van je behoeften op het gebied van je loopbaan, je talenten, maar ook van je valkuilen. Hoe komt het nou dat je daar telkens weer inloopt? En hoe kan je daar beter mee omgaan. Het traject is vooral bedoeld om ook de komende jaren met tevredenheid, plezier en enthousiasme te werken.

Reacties naar aanleiding van het ontwikkeladvies 45+

We hebben iedereen gevraagd feedback te geven op het traject. Hieronder lees je een aantal reacties van deelnemers:

Angelique

Ik heb Bregje leren kennen als een rustig persoon die goed kan luisteren en te vertrouwen is. Ze weet door te dringen tot de kern en heeft mij geholpen mijn kernkwaliteiten weer scherp te krijgen. Door mij een spiegel voor te houden ben ik me weer bewuster geworden van mijn kwaliteiten en waar ik tegen aan loop. Hier kan ik ook mee aan het werk. Ik heb door onze gesprekken weer scherp in welke functies ik mijn werkgeluk kan vinden. Daar gaan we nu vol energie mee aan het werk! Fijn dat ik dit traject heb mogen doorlopen.

Miranda

Bregje heeft mij geholpen met het duidelijk krijgen van wat IK nu wil! Wat is mijn missie en visie? Hoe kan ik mijn steentje bijdragen aan een gezamenlijk maatschappelijk doel voor onze regio Twente? Daarbij zoek ik de balans tussen, werk, prive en mijn vrijwilligerswerk taken. Kernwoorden als ik terug denk aan mijn loopbaantraject zijn: aandacht, vertrouwt, veilig, kritisch,  confronterend, oprecht en duidelijk. (ontwikkeladvies 45+)

Douwe

Professionele en op de praktijk toegespitste begeleiding. Aanrader.

Marijke

Ik heb me aangemeld voor het ontwikkeladvies (gratis traject vanuit de overheid). Ik had me er eigenlijk niet zoveel van voorgesteld, maar ik ben nu weer met vertrouwen bezig om een nieuw begin te maken met hopelijk spoedig een nieuwe baan. Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf.

Jeroen

Ik heb op vrijwillige basis deel mogen nemen aan het aangeboden “coachingstraject”. Na enige twijfel of dit meerwaarde voor mij zou hebben toch de aanmelding gedaan en daar geen spijt van gekregen. Samen met mijn coach heb ik in een aantal sessies eigenlijk de bevestiging gekregen van mijn eigen zelfbeeld waarbij ook zeker wel de vinger op de zere plek werd gelegd voor wat betreft punten waarin ik zou kunnen verbeteren. Een traject wat voor mij echt van meerwaarde is geweest. Zeker aan te bevelen voor mensen die ook wel eens worstelen met de “en nu?” vraag. (ontwikkeladvies 45+)

Gerard

Bregje is prettig om mee te werken. Ze is deskundig en heeft snel door wat voor een type mens je bent en wat de daarbij behorende valkuilen zijn. Ze stelt de juiste vragen om je te laten inzien wat je zou kunnen veranderen.

Christa

Bregje is een geïnteresseerde coach die oog heeft voor detail en goed voorbereid te werk gaat. Ze beschikt over een grote hoeveelheid mensenkennis en ze is een prettig persoon in de omgang. Ze geeft je direct een warm, welkom gevoel en neemt je serieus. Ik kan haar van harte aanbevelen! (ontwikkeladvies 45+)

Meer weten over het ontwikkeladvies 45+

Wil je meer weten over het ontwikkeladvies 45+ of ben je benieuwd wat we in jouw organisatie kunnen doen? Neem dan contact met ons op. We komen graag kennismaken!

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

ontwikkeladvies 45+

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over de transitievergoeding.