Heb jij dit jaar al een APK gedaan?

Jaarlijks brengen we onze auto naar de garage voor een APK. Werkt alles nog goed, moet er wat gerepareerd worden? Een belangrijke check om weer veilig en zeker de weg op te gaan. Maar hoe zit dat met jouw loopbaan? Check je daar ook wel eens of het nog klopt? Zit je nog op de juiste plek? Krijg je nog energie van je werk? Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij je werk en loopbaan, zodat je niet alleen met plezier aan het werk blijft, maar het ook tijdig signaleert als het niet zo is.

Tijdig ingrijpen

Wanneer je tijdig merkt dat je werk niet goed meer aansluit bij jouw wensen en behoeften, kan je ingrijpen voordat het werk je echt gaat tegenstaan. Je kunt acties ondernemen en in gesprek gaan. Soms is een kleine aanpassing in je werk al genoeg. Maar het kan ook zijn dat er meer nodig is om weer op je gewenste loopbaanpad terecht te komen. Heb je het idee dat het ergens wringt of merk je dan je ’s ochtends minder zin hebt om naar je werk te gaan? Zet dan eens wat zaken op een rijtje: (loopbaancoaching in Twente )

  • Wat geeft jou energie op het werk? Krijgen deze werkzaamheden voldoende aandacht?
  • Wat kost jou energie op het werk? Hoeveel tijd ben je bezig met energievretende werkzaamheden?
  • Hoe is jouw werkomgeving en past dit nog bij jou?
  • Waar zou je meer uitdaging willen?
  • Zijn er aanpassingen mogelijk binnen jouw functie of werkomgeving?
  • Waarom koos je destijds voor deze baan en sluit dan nog aan bij je wensen en behoeften op dit moment?
  • In welke richting wil je groeien (breedte, zoals deskundigheid, of meer richting leiderschap). Kan je al wat stappen daarin nemen? (loopbaancoaching in Twente )

Het zijn enkele voorbeelden van vragen die je verder kunnen helpen in je zoektocht. Wil je in een snel testje ontdekken of je baan nog bij je past? Doe dan eens de Loopbaan Quickscan.

loopbaancoaching in Twente

Ben je erachter dat je niet helemaal meer op je plek en wil je eens in gesprek met een loopbaancoach? Kijk dan eens rond op onze website om te zien wat wij voor je kunnen betekenen of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

We zijn NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Lees hier meer over de gratis stress check deze week.

loopbaancoaching in Twente