Wat doe jij dit jaar met jouw ontwikkelbudget?

Stelt jouw werkgever (jaarlijks) een persoonlijk ontwikkelbudget voor jou beschikbaar? Onderzoek dan eens wat jouw mogelijkheden zijn om dit in te zetten. Het is je eigen verantwoordelijkheid gebruik te maken van dit budget en in te zetten voor jouw eigen groei en ontwikkeling. Veel werknemers weten niet dat er budget beschikbaar is, weet je het niet of twijfel je, zoek het dan zeker eens uit! Met jouw budget kan je opleidingen volgen, maar ook coaching behoort tot de mogelijkheden. CoachPraktijk Twente biedt verschillende mogelijkheden waarvoor je jouw ontwikkelbudget kan gebruiken.

Persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken

Wil jij jouw persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken? Er zijn verschillende mogelijkheden voor de besteding van je ontwikkelbudget, zoals een opleiding, een loopbaanscan, coaching of een assessment. Wat bij jou past hangt af van jouw wensen en bedrag dat er beschikbaar is. Bij CoachPraktijk Twente kan je je budget gebruiken om een loopbaan coachtraject of om een loopbaan assessment te doen. In een loopbaan coachtraject ga je aan de slag met een loopbaan vraag. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je effectiever wilt werken, beter wilt leren communiceren of duidelijk wilt krijgen wat een mooie vervolgstap is in jouw loopbaan.

Een assessment kan je doen om inzicht te krijgen in jouw drijfveren en talenten. Een assessment brengt jouw competenties is kaart en biedt een mooie basis voor een stappenplan of ontwikkelplan bij jouw werkgever. De Talenten Motivatie Analyse is bijvoorbeeld een mooi onderzoek naar jouw drijfveren en talenten.

Talenten Motivatie Analyse

Wil je jouw persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken voor een goed loopbaanonderzoek? Met de TMA (Talenten Motivatie Analyse) krijg je op snelle eenvoudige, gestructureerde en professionele wijze inzicht in jouw talenten, drijfveren en aanleg voor competenties. De TMA methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Je krijgt concrete handvatten om jezelf optimaal te versterken en te ontwikkelen, maar je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen. CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA professional. (Loopbaancoach persoonlijk ontwikkel budget)

Je natuurlijke talent

Wanneer je een baan hebt is het van belang dat 70 tot 80 procent van de uit te voeren competenties in de kern van de jouzelf zit; je natuurlijke talent. Daar waar iemand talentvol is, ligt het goud voor het oprapen! Op dat gebied kan je je namelijk makkelijker naar een hoger niveau ontwikkelen. De TMA geeft inzicht in jouw behoeften. Wat zijn jouw drijfveren? Jouw talenten komen het beste tot hun recht in een omgeving waarin aan jouw behoeften wordt voldaan. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan en omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen.

De TMA biedt veel mogelijkheden en is daardoor een uitstekend loopbaan assessment. Doormiddel van compententie-management kan je ontdekken welke functies bij jou passen, maar het geeft ook inzicht in je huidige baan. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen. Een mooie analyse dus waarvoor je jouw persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken kan. (Loopbaancoach persoonlijk ontwikkel budget)

Wat gaan we doen?

Is de TMA een onderdeel van je coach traject, bijvoorbeeld een loopbaan traject? Dan wordt de TMA ingevoegd in de werkwijze bij het bestaande traject. Wil je alleen de TMA analyse doen en alleen hiervoor jouw persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken? Dan gaan we van start met een kennismakingsgesprek waarin we het doel bepalen van de TMA analyse. Daarnaast brengen we je achtergrond, ervaring en huidige situatie in kaart. Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Het traject ziet er bij CoachPraktijk Twente als volgt uit:

1. Vaststellen competentieprofiel waarover je meer inzicht wilt
2. Online TMA analyse maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
2. Resultaten analyse en competenties in verband brengen
4. Bespreken rapport in coachsessie
5. Ontvangst uitgebreid rapport met samenvatting van sessie per mail

Optioneel

  • Beroepskeuze
  • Teamanalyse
  • Cognitieve capaciteiten
  • 0 graden / 360 graden feedback (wordt meegenomen in resultaten analyse)
  • Langer coachtraject (bijvoorbeeld een loopbaantraject van 8 sessies)

Je kunt bij CoachPraktijk Twente de analyse doen in combinatie met 1 of 2 sessies. Wil je meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken waarvoor je jouw persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken wilt. (Loopbaancoach persoonlijk ontwikkel budget)

Loopbaancoach persoonlijk ontwikkel budget

CoachPraktijk Twente is door TMA gecertificeerd als TMA professional. Je kunt bij ons daarom persoonlijk ontwikkelbudget gebruiken voor deze analyse. Regelmatig vormt de TMA methode een belangrijk onderdeel van een loopbaantraject. Daarnaast heeft CoachPraktijk Twente veel ervaring in het afnemen van de TMA in een kort traject.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend tot Register Loopbaan Professional

Loopbaancoach persoonlijk ontwikkel budget