Hoe kom je van het gevoel af dat je geleefd wordt?

(Loopbaanbegeleiding in Twente) Eat, sleep, work, repeat. Eat, sleep, work, repeat … Tussendoor voor kinderen zorgen, je oogappel(s) naar hun hobby’s brengen en hopelijk nog even in de zetel ploffen. Jij bent zeker niet de enige die dit gevoel heeft. Geleefd worden, verre van aangenaam, maar voor velen heel herkenbaar. Hoe komt dat? Maar nog belangrijker: hoe geraak je dat gevoel kwijt? Laat ons beginnen met goed nieuws: een maand vakantie is niet nodig om jezelf terug op te laden. Enkele minuten per dag kunnen al een verschil maken. En wel zo.

Me-time
Het is een modewoord, maar me-time helpt echt. Het beste doe je dat door iets eerder op te staan en die tijd aan jezelf besteden. Kijk niet meteen op je gsm, maak de vaatwasser niet leeg, maar ga even wandelen of mediteer. )Loopbaanbegeleiding in Twente)

Het lijkt vreemd om nog vroeger op te staan als je al moe bent. Maar in de tijd die mensen ’s avonds voor zichzelf hebben, liggen ze vaak uitgeput op de zetel te netflixen. Dan is het beter om een half uurtje eerder naar bed te gaan en ’s ochtends fitter op te staan. Vroeg opstaan is niet altijd even leuk. Maar je went er wel aan en zult er voldoening uit halen. Wedden dat je je de rest van de dag beter zult voelen?

Belangrijk is dat je een klein ritueel voor jezelf inbouwt. Dat kan een ademhalingsoefening zijn. Doe bijvoorbeeld alsof je kaarsjes moet uitblazen: kort inademen en lang uitademen. Zo ontspant je lichaam en krijg je een gevoel van veiligheid. (Loopbaanbegeleiding in Twente)

Fuck-itlijstje
Je prioriteiten kiezen, wil ook zeggen dat je dingen kiest om niet te doen. Zet die op je fuck-itlijstje. Neem nu strijken. Doe je dat niet graag? Doe het dan niet (en hang je was gewoon meteen op) of breng je strijk weg naar iemand die het wel graag doet.

Het helpt ook om korte activiteiten dagelijks te herhalen: doe een 30 day-challenge of vul een 6 minuten dagboek in, bijvoorbeeld. Stel vooral geen te grote doelen. De meeste mensen beginnen er heel enthousiast aan. Maar zodra er iets tussenkomt, zijn ze gedemotiveerd en haken ze af. (Loopbaanbegeleiding in Twente)

Voelen ook kleine doelen als te veel gevraagd? Begin met iets kleins en breid dat uit. Je kunt starten met 10 seconden planken. Dat lukt je ongetwijfeld. Elke dag of week breid je uit. Dat is net het goede, je kunt zo lang gaan als je zelf wilt. En dagelijks 1 minuut planken is al heel wat hoor. Er zijn veel mensen die het jou niet zullen nadoen. (bronnen: Jobat, Intermediair, TVC)(Loopbaanbegeleiding in Twente)

Loopbaanbegeleiding in Twente

Wil je een stap maken in je loopbaan, maar geen idee welke? Onderzoek het met loopbaan coaching! Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Lees hier hoe je je uurtarief bepaald.

Loopbaanbegeleiding in Twente