Video: Je ambities nog niet bereikt?

Knowledge isn’t power until it is applied. Het is verleidelijk om continu weg te dromen bij de stappen die je wil gaan zetten in de toekomst. Je kunt nog zulke mooie plannen smeden en informatie zoeken. Maar alleen de kennis gaat je niet verder helpen! Pas het toe, tijd voor actie! Met de volgende drie tips zie hoe alle toekomstplannen in gang worden gezet (loopbaan hulp)

Tip 1

Heb je ideeën op papier, begin dan niet te groot, maar start met de uitwerking ervan in kleine stapjes. Een handige manier hiervoor is backward engineering. Je start met het eindpunt in gedachten. En werkt in stapjes terug naar het huidige moment. Dus wil je over drie jaar je doel bereikt hebben? Waar moet je dan over één jaar zijn met je planning? En waar over drie maanden? En over een maand? Ga net zo lang door tot je helder hebt wat je elke week kunt doen om dichter bij jouw doel te komen. (loopbaan hulp)

Tip 2

Zorg voor een betrouwbare partner met wie jij samenwerkt. Uit onderzoek blijkt dat de slagingskans van je doelen met 95% vergroot als je jouw persoonlijke en professionele doelstellingen met iemand deelt en afspraken maakt om erop terug te komen.

Tip 3 loopbaan hulp

Onthoud dat voor alles een eerste keer is. Ontspan, wees jezelf en realiseer je dat je onafhankelijk van je emoties en gedachten kunt handelen. Dus ook al vindt je het doodeng om bijvoorbeeld die presentatie voor de baas te geven, je kunt er toch voor kiezen het te doen omdat je ervan wil leren. (bron: Intermediair)(loopbaan hulp)

Anne Bindels (28) begon in de start-up wereld als change-management consultant. Tegenwoordig zet ze zich in als innerlijk leiderschapscoach voor millennials die het anders willen doen. (loopbaan hulp)

Loopbaan hulp

Loop je rond met een loopbaan vraag en kan je wel wat loopbaan hulp gebruiken? CoachPraktijk Twente biedt coaching, trainingen en leuke workshops aan. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom!

loopbaan hulp

Meer berichten lezen? Lees hier 3 manieren om positief te blijven.