Zin om weer aan de slag te gaan? Loopbaan coach Twente

De hoogste vakantiepiek is inmiddels achter de rug en de meeste mensen zijn weer aan het werk. Deze week kunnen we nog even genieten van wat zomerse dagen, maar velen van ons zullen die dagen voornamelijk genieten vanuit hun werklocatie. Dan is het wel zo fijn als je na je vakantie weer zin hebt om naar je werk te gaan! Ben jij na je vakantie met frisse zin weer aan de slag gegaan of had je moeite met afronden van je vakantie en heb je de laatste vakantiedag alleen maar gebaald dat je weer aan de slag moest? Misschien heb je dan last van Post Holiday Blues! Loopbaan coach Twente is benieuwd!

Post Holiday Blues

Niet iedereen voelt zich ietwat depressief na de vakantie. Wetenschappers kunnen voorspellen hoe vatbaar iemand is voor de ‘post holiday blues’. Hoe is dat bij jou? Een aantal vragen van loopbaan coach Twente:

  • Kun je goed relaxen?
  • Ben je gelukkig op uw werk?
  • Heb je veel reiservaring?
  • Kiest je de juiste, leuke vakantie?
  • Zit er niet te veel tijd tussen uw geplande vakanties?

Als je de meeste vragen met ja kunt beantwoorden, dan zal je je minder down voelen na de vakantie. Eigenlijk ook best logisch. Als je jouw baan zou haten en óók nog maar 1 keer per jaar op vakantie gaat, dan valt er weinig te lachen.

Heb je last van opstartproblemen na je vakantie? Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen:

1. Nee, ga niet meteen aan de slag!

Veel mensen voelen zich op de terugreis naar huis al somber. Dit komt door de gedachte: ‘Ik moet werken.’ Eenmaal thuis storten ze zich meteen op hun werk. Niet doen! Als je thuiskomt van je vakantie, dan moet je weer even acclimatiseren. Gun jezelf een dag of wat om te herstellen van uw vakantie. Reizen is vermoeiend en je wilt graag je zaakjes weer op orde hebben. Pak je koffers uit, ontspan en dan krijgt je vanzelf weer zin om te werken. (Loopbaan Coach Twente)

2. Start met eenvoudige taken

Je eerste taak is niet vervelend: je collega’s bijpraten over je vakantie. Taak volbracht? Neem een kop koffie en begin dan rustig met het lezen van je mail. Veel mensen vrezen hun mailbox na vakantie. Deze is meestal overvol. Een uitpuilende mailbox is dé veroorzaker van ‘post holiday blues’. Don’t: down voelen. Do: bepaal welke e-mails prioriteit hebben en werk deze bij. De rest komt later wel. (Loopbaan Coach Twente)

3. Pak je agenda en plan iets leuks

Het beste medicijn van loopbaan coach Twente tegen een somber gevoel na de vakantie is het inplannen van iets leuks. Ga samen met je gezin uit eten. Of met je partner naar de bioscoop. Onze ultieme motivatietip tegen ‘post holiday blues’: plan je volgende vakantie. Kom weer in de vakantiestemming. Daarvan krijg je weer positieve energie. De voorpret kan nooit vroeg genoeg beginnen! (Loopbaan Coach Twente)

4. Ga lekker sporten en leef gezond

Veel mensen leven gezond. Maar op vakantie is gezond leven lastiger. Waarschijnlijk heb jij ook lekker gegeten op vakantie en weinig lichaamsbeweging gehad. Dat is je goed recht! Tijd om daar verandering in te brengen. Ga sporten. Wordt actief! Zorg dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Voordeel: het bevordert een gezond leven en actief dagritme. Dan kun je weer op volle kracht werken. (Loopbaan Coach Twente)

5. Nieuwe ideeën opgedaan op vakantie? Voer ze uit!

Tijdens de vakantie heb je alle tijd om over je leven na te denken. Te reflecteren. Waarmee ben je tevreden? Wat kan er beter? Stel na de vakantie een lijstje ‘verbeter punten’ op en ga ermee aan de slag. Wil je meer tijd doorbrengen met je kinderen en met partner? Of het hardlopen eindelijk oppakken? Doe het. Wat houd je tegen? Zeg maar dag tegen de ‘post holiday blues’! (Loopbaan Coach Twente)

Loopbaan coach Twente

Geen last van post holiday blues, maar heb je het gewoon niet meer naar je zin op het werk? Wil je aan de slag met persoonlijke groei of wil je meer balans in je werk en leven? Dan is een coachtraject misschien een goed idee! Kijk eens rond op de website om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (Loopbaan Coach Twente)

Loopbaan coach Twente

Meer lezen? Lees hier over welk werk echt bij jou past!

Bron: promovendum