Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van een coach?

De afgelopen jaren zijn er oneindig veel coaches gestart. Wanneer ik mensen in een intakegesprek spreek geven ze vaak aan dat er zoveel coaches zijn en daar soms door in de war raken. Ik leg altijd uit dat het niet alleen belangrijk is dat de een coach de juiste papieren heeft, erkend is en professioneel, maar dat er ook een klik moet zijn. Een klik is noodzakelijk voor het slagen van een traject. Want wanneer jij je prettig voelt bij mij, dan kunnen we de diepte in, jouw kern ontdekken en onderzoeken wat jou raakt. (loop baan coach)

Wat gaan we doen?

De zoektocht is ook lastig omdat niet altijd duidelijk is wat een coach gaat doen. En het gebeurt ook vaak dat iemand zelf nog niet zo goed weet waar hij of zij behoefte aan heeft. En daar ligt de start. Een kennismaking is bij ons dan ook altijd gratis. We willen iedereen de kans geven mij te leren kennen, maar ook onze werkwijze. De een heeft behoefte aan grondig onderzoek of wil zichzelf goed leren kennen. De ander wil hulp bij het schrijven van brieven. Twee verschillende hulpvragen die vragen om een verschillende aanpak. Als ik weet wat je wilt en waar je behoefte aan hebt, dan geef ik je een advies. Het kan zijn dat een lang traject (8 sessies) de beste keuze is, of juist en kort traject (4 sessies), maar ook een uitgebreide test met een sessie behoort tot de mogelijkheden. Nadat ik de mogelijkheden heb uitgelegd vraag ik iemand altijd om erover na te denken. Natuurlijk kan ik iemand ook vragen om een keuze te maken, maar voor iedereen is het goed om alles even te laten zakken. Daarnaast zijn er ook mensen die het moeilijk vinden om te zeggen dat het niet helemaal is wat ze zoeken. Dat is belangrijk om rekening mee te houden. Neem dan ook altijd je tijd om alles even te laten bezinken en geef aan dat je er op terug komt. En, last but not least, vertrouw op je gevoel! Voelt het niet goed? Zoek dan nog eens verder en plan een intake met een andere coach ter vergelijking. (loop baan coach)

Na de intake (loop baan coach)

Na de intake gaan we lekker aan de slag! Met jouzelf leren kennen, assertiever worden, nee leren zeggen, ontdekken welke baan bij je past of een van de zovele andere vragen. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen en welk traject het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. (loop baan coach)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

loop baan coach

Personal coach en loop baan coach

Je kunt bij ons terecht met verschillende vragen, zoals (loop baan coach):

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over veranderen.

Loopbaancoach, loop baan coach, loopbaan coach