9 dingen die gelukkige mensen volgens de wetenschap gemeen hebben

We zijn over het algemeen best gelukkig, maar daar lijken we niet tevreden mee te zijn. We willen héél gelukkig worden. Daarom zijn tijdschriften als Happinez zo populair en bezoeken we massaal coaches en geluksgoeroes. Ook de wetenschap heeft in de afgelopen jaren zijn steentje bijgedragen aan onze zoektocht naar geluk. Gek genoeg, tonen wetenschappers juist aan dat geluk eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. (levenscoach)

Deze 9 dingen hebben gelukkige mensen gemeen, blijkt uit onderzoek:

1. Diepgaande relaties
Ze hebben diepgaande sociale relaties, niet alleen met hun partner maar ook met andere vrienden en familie

2. Tijd
Ze vinden tijd belangrijker dan geld en kiezen dus eerder voor meer vrije tijd dan voor een dikkere bankrekening.

3. Tevredenheid
Ze zijn dankbaar en tevreden met de mooie dingen van het leven.

4. Goede daden
Ze verrichten regelmatig goede daden of doen vrijwilligerswerk. Daar voelen mensen zich in het algemeen beter door. (levenscoach)

5. Sport
Ze sporten veel. Sporten en bewegen zijn goed voor lichaam en geest.

6. Ervaringen
Ze geven hun geld uit aan ervaringen en minder aan spullen.

7. Vrienden
Ze brengen relatief veel tijd door met vrienden. Zeker als die vrienden ook gelukkig zijn, bevordert dat het geluksgevoel. (levenscoach)

8. Mindfulness
Ze leven in het moment.

9. Geld
Geld is niet onbelangrijk. Tot een jaarinkomen van 65.000 euro maakt elke euro extra, een beetje gelukkiger, maar het belangrijkste is dat je niet te weinig geld hebt. Veel heb je niet nodig. (bronnen: Business Insider, Welingelichte kringen, levenscoach)

Aan de slag met een werk en levenscoach

Wil je iets veranderen in je leven, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga aan de slag met een werk en levenscoach. In een coachtraject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt waarom je doet zoals je doet, wat je drijfveren en talenten zijn en je kunt (betere) keuzes maken. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (levenscoach)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

levenscoach

Meer berichten lezen? Lees hier wat we doen in een coachtraject.