Hoe scoor jij als collega!

(samenwerken team verbeteren) Er is een handjevol mensen die je niet zelf uitkiest, maar waarmee je heel wat hebt te stellen. Dag in dag uit zitten jullie op elkaars lip: jij en je collega’s. Hoe zorg je voor een fijne werksfeer? Door een allerbeste collega te zijn. Test hier hoe jij scoort.

De samenwerking in jouw team verbeteren?

Verloopt de samenwerking en communicatie op jouw werk niet zo soepel? Dan is een DISC workshop een mooie manier om elkaar goed te leren kennen, te accepteren en beter met elkaar te leren communiceren! (samenwerken team verbeteren)

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen. (samenwerken team verbeteren)

samenwerken team verbeteren

De DISC team training

De DISC team training vergroot de kennis van je eigen gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten voorkomen, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Na afloop van een teamtraining krijgt ieder teamlid zijn eigen persoonlijke stijl (DISC) profiel mee. (samenwerken team verbeteren)

Samenwerken team verbeteren

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag (en communicatie) vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Dat kan in een team voor veel problemen zorgen. Door meer inzicht te krijgen in de communicatie van je collega’s ontstaat er betere samenwerking en onderling begrip. (samenwerken team verbeteren)

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met de DISC team training krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen. Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn. (samenwerken team verbeteren)

Wat gaan we doen?

De DISC team training is voor teams die beter willen communiceren en samenwerken. De training bestaat uit:

  • Een eendaagse training gegeven door een professionele coach.
  • Een persoonlijke stijl (DISC) profiel voor ieder teamlid.
  • Een DISC grid van het gehele team.
  • Locatie: in-company of extern. (samenwerken team verbeteren)
  • Een teambuilding of een training van meerdere dagen zijn mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van DISC binnen je team? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

We zijn NOLOC erkend.

Samenwerken team verbeteren