Ontdek jouw arbeidstevredenheid met deze test

Hoe tevreden ben jij met je huidige baan? Heb je het nog naar je zin? Ga je met plezier naar je werk of ben je juist helemaal op na een werkdag? De gratis arbeidstevredenheidstest van 123test geeft inzicht in jouw arbeidstevredenheid op drie vlakken:

Mensen: In dit thema wordt gekeken naar jouw arbeidstevredenheid in relatie tot de omgang met collega’s en leidinggevenden. Is er sprake van een vriendelijke omgang? Steunen collega’s en leidinggevenden elkaar actief? Wordt er op een open manier informatie en kennis gedeeld?

Taak: Ook de werkzaamheden die je uitvoert en de wijze waarop zijn belangrijk voor je mate van arbeidstevredenheid. Wanneer je je werk als zinvol en belangrijk ervaart, zul je positiever en meer tevreden zijn. Daarbij is het belangrijk dat duidelijk is wat je taak is en dat je geen werkzaamheden hoeft uit te voeren die niet tot je taak behoren. Ook een normale werkbelasting draagt bij aan een hogere arbeidstevredenheid. (erkende coachpraktijk Twente)

Organisatie: De organisatie waar je werkt biedt je een aantal dingen. Naast een beloning die doorgaans uit geld bestaat maar vaak ook uit secundaire arbeidsvoorwaarden, is ook de bedrijfscultuur van belang. Hoe een organisatie werkt en gestructureerd is, heeft invloed op je mate van tevredenheid. Daarbij is het voor veel mensen van belang dat een organisatie ook mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Al deze aspecten samen vormen het thema Organisatie. (erkende coachpraktijk Twente)

Ben je benieuwd hoe jij scoort op deze thema’s? Maak dan de test!

Erkende Coachprakijk Twente

Ben je niet tevreden over je huidige baan, maar heb je geen idee wat wel bij jou past? Start dan met loopbaancoaching. In een traject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt je drijfveren, je kwaliteiten en wat je belangrijk vindt in een baan. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over het gratis ontwikkeladvies. (erkende coachpraktijk Twente)

erkende coachpraktijk twente