Durf jij?

(Erkende coach regio Twente) Wat zijn jouw talenten eigenlijk? Komen die talenten in jouw functie en werkomgeving tot hun recht? Bij veel werknemers zal het antwoord ‘nee’ zijn. Je bent vaak al blij dat je een baan hebt. Ook nog een vast contract? Dan neem je geen risico en blijf je lekker zitten waar je zit. Maar ondertussen blijft het kriebelen. In mijn coachpraktijk ontmoet ik vaak mensen die geen stap durven te maken, omdat het inkomen prioriteit nummer 1 is, of bijvoorbeeld de baanzekerheid. Toch betekent dat niet dat je niet met je talent aan de slag kunt gaan.

Dromen van een mooie baan

Ooit droomde je van een baan als projectleider of financieel administrateur. Misschien droomde je wel helemaal niet en heb je geen benul wat je nou eigenlijk wilt, maar weet je wel dat je nu niet op je plek zit. Je vaste inkomsten zijn op dit moment echter prioriteit nummer 1.  Ondanks dat is het belangrijk dat je je blijft afvragen waar je ’s ochtends je bed voor uit komt. Is dat die leuke baan of is dat je salaris. (Erkende coach regio Twente)

Wist je dat werken onder je niveau een van de veroorzakers van een burn-out is? Evenals een baan waar je juist het gevoel hebt niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Er wordt verwacht dat je uitblinkt in allerlei competenties, maar soms zijn er hooguit een paar werkzaamheden die je met plezier uitvoert. De andere werkzaamheden worden dan energievreters. Het zijn niet jouw talenten en dus kost het je iedere dag moeite om deze werkzaamheden uit te voeren. Als werkgever kan je hier op inspelen door te onderzoeken waar de talenten van jouw medewerkers liggen. Onderzoek in welke competenties je het beste kunt investeren om je medewerker gemotiveerd te houden. (Erkende coach regio Twente)

Zorg voor werknemers

Coaching is een manier om je loopbaan en werk meer passend te maken, maar ook een manier om juist nu, ondanks de crisis, te kiezen voor een baan die jou energie geeft. Soms kan een beetje aanpassing in een functie al een groot verschil maken. Zo creëer je een baan waarvoor je morgen met enthousiasme je bed uit komt, omdat je wilt bijdragen aan een product, een dienst of ander belangrijk aspect van jouw werk. (Erkende coach regio Twente)

Stress is een van de grootste veroorzakers van uitval op de werkvloer. Het is belangrijk dat organisaties daar op inspelen. Als werkgever kan je een heleboel voorkomen door je medewerkers te coachen. Waar krijgt iemand energie van? Welke talenten heeft een medewerker en worden deze volledig benut? Om welke competenties kan je beter heen managen? Van welk loopbaantraject gaat het hart van je medewerker harder kloppen? Een goed coachtraject geeft je inzicht in deze zaken en zorgt ervoor dat je met plezier naar je werk gaat. Zo heeft de werkgever gemotiveerd personeel, maar ook weer tijd om zelf te doen waar hij goed in is.’ (Erkende coach regio Twente)

Er worden veel eisen gesteld aan de werknemers. De angst om je baan kwijt te raken zorgt soms voor vreemde situaties. Iemand vertelde mij dat hij heel erge rugklachten heeft, maar hij durft zich niet ziek te melden. Hij wist zeker dat zijn baas dan zijn contract niet zou verlengen. Dat zijn ernstige signalen. Wanneer deze medewerker tegen een burn-out aanloopt, zal het de werkgever uiteindelijk meer kosten, dan wanneer hij deze medewerker een week thuis laat herstellen, om vervolgens samen te onderzoeken waar deze rugklachten vandaan komen. Want wie weet komen deze wel voort uit stress. Wanneer je daar niks mee doet ben je nog veel verder van huis. Deze investering levert voor beide partijen veel op. Werk je bij een organisatie die graag in jou investeert? Dan zal je gemotiveerder naar je werk gaan. (Erkende coach regio Twente)

Zijn wie je bent

Naast goed werkgeverschap kan er niet voorbij worden gegaan aan de eigen verantwoordelijkheid. Heb je het niet naar je zin of heb je geen idee wat jouw drijfveren zijn? Ga dan op onderzoek uit. Wat zijn jouw talenten en wat zijn je valkuilen. Waar krijg je energie van en wat zijn voor jou energievreters. Deze kennis is heel waardevol. Het zorgt voor zelfverzekerdheid en acceptatie. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, aan jou om die volledig te benutten, zodat je kunt zijn wie je bent. (Erkende coach regio Twente)

Erkende coach regio Twente

Zoek je een coach voor jezelf, of wil je je werknemers de mogelijkheid bieden om met een coach aan de slag te gaan? CoachPraktijk Twente werkt met ervaren en erkende coaches. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Het laatste nieuws bijhouden? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

erkende coach regio twente

Erkende coach regio twente