Doe de thuiswerkcheck!

Aan de slag met de thuiswerkcheck!

Thuiswerken, of vanuit huis werken, is voor de één een zegen en voor de ander een regelrechte ramp. Vaak is thuiswerken helemaal niet logisch of niet of nauwelijks echt mogelijk. Maar er is nu voor velen even geen andere keus. Dat het impact heeft op onze gewoonten, dat is wel duidelijk, maar al snel zal het erg veel van onze mentale kracht vragen.

Zo zijn er natuurlijk de voordelen zoals bijvoorbeeld niet meer elke dag in de file staan, vergaderingen die door beeldbellen opeens erg efficiënt verlopen, de heerlijke cappuccino thuis of simpelweg een mailbericht in plaats van weer een meeting. Opvallend hoeveel voordelen er eigenlijk zijn!

Zijn er dan geen nadelen, dat zeker wel. Een huisgenoot die commentaar levert en kinderen die om aandacht vragen. Iedereen vraagt vaak meer aandacht dan dat jij redelijk vindt, relaties komen onder druk te staan en als ook de scholen niet meer ‘meewerken’, dan is een ramp al snel in wording.

Het vraagt dus veel flexibiliteit van iedereen, maar ook allerlei aanpassingen en het doorbreken van gewoonten en gebruiken. Een nieuwe werkelijkheid ontstaat voor vrijwel iedereen. Voor veel mensen is dit redelijkerwijs moeilijk op te brengen. De ThuiswerkCheck kan uitkomst bieden. Het is een digitaal hulpmiddel, speciaal ontwikkeld door DilemmaManager, om iedereen concrete adviezen te geven. Duidelijk en concreet over het hoe en wat, en niet het waarom, want dat is voor iedereen wel duidelijk.

Via CoachPraktijk Twente kun je thuis gratis deze thuiswerkcheck maken en daarna de rapportage lezen. De rapportage kun je vervolgens gebruiken om te reflecteren op je huidige situatie.
De ThuiswerkCheck laat zien hoe jij het ervaart om thuis te werken. Dit product biedt aan de hand van acht onderwerpen inzicht in hoe jij het thuiswerken ervaart en geeft advies hoe jij deze thuiswerksituatie kunt verbeteren.

Contact

Mocht je vragen hebben over de uitslag van de thuiswerkcheck of aan de slag willen met iets dat je dwars zit, neem gerust contact op voor een kennismaking. Je bent van harte welkom. Op dit moment worden gesprekken online gedaan vanwege de maatregelen omtrent het corona virus.

CoachPraktijk is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Ontdek hier wat de corona-crisis met onze psyche doet.

thuiswerkcheck