Weet jij welke volgende stap je wilt maken in je loopbaan?

‘Ik verveel me, het werk daagt me niet meer uit, maar ik heb geen idee wat ik nu wel wil doen.’ Een veelvoorkomend probleem waarmee mensen aan de slag willen. Het lijkt een simpele vraag, ‘Wat wil je hierna gaan doen?’ Toch is het vaak helemaal niet zo eenvoudig. Want welke stap je wilt/kunt maken hangt van veel af; wil je verticaal groeien, bijvoorbeeld naar een meer leidinggevende functie, of wil je je juist horizontaal verbreden en meer een specialist worden in jouw vakgebied? En zo zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen. (coachpraktijk in Almelo)

loopbaan coaching Almelo

Wat drijft jou?

Wat maakt dat jij energie krijgt van je werk? Is dat erkenning? Of mensen kunnen helpen? Of vind je ontzag belangrijk? Om antwoord te krijgen op deze vraag is zelfinzicht belangrijk. Wat maakt dat jij een sprongetje wilt maken van blijdschap of zingend naar huis toe rijdt? Wanneer je weet wat jou drijft heb je al een eerste stap richting het antwoord op de vraag welke volgende stap bij jou past. Een test of analyse kan je helpen inzicht te geven in deze vragen, zoals de Enneagram Kleurentest of de TMA. (coachpraktijk in Almelo)

Waar blink jij in uit?

Waar ben jij echt goed in? Wanneer je weet waar je goed in bent, weet je niet alleen wat je te bieden hebt, maar kan je ook onderzoeken of dit kwaliteiten zijn waar je energie van krijgt. Sluiten deze kwaliteiten aan bij de gevraagde competenties? Onderzoek naar jouw aanleg kan veel inzicht geven, want niet elke kwaliteit die jij bezit maakt jou echt blij. Misschien hebben gebeurtenissen in je leven ervoor gezorgd dat je een uitstekende organisator bent, maar word je er eigenlijk helemaal niet blij van. Wat ligt in jouw natuur en wat heb je daarmee gedaan? Zo ontdek je van welke competenties je energie krijgt. De TMA kan je helpen hier inzicht in te krijgen. Dit geeft een waardevolle basis die niet alleen richting geeft, maar je ook zelfverzekerder en trots kan maken. (coachpraktijk in Almelo)

Blijf dicht bij jezelf

Wie dicht bij zichzelf blijft en werk doet dat aansluit bij zijn aanleg en drijfveren krijgt energie van zijn werk. Het werk kost je geen energie, maar levert energie op. En dat is een fijne basis. Het maakt dat je ’s ochtends met plezier naar je werk gaat, maar ook met energie naar huis gaat, omdat ze bent gemotiveerd op gebieden waar jij enthousiast van raakt. (coachpraktijk in Almelo)

Coachpraktijk in Almelo

Een loopbaan coach is een goede gesprekspartner om inzicht te krijgen op jouw loopbaan en toekomst wensen. Wil je meer weten over coaching of de trajecten van CoachPraktijk Twente? Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en geheel kosteloos.

Coachpraktijk Twente is te volgen via Instagram! Meer berichten lezen? Lees hier meer over de TMA talentenanalyse.

loopbaan coaching Almelo