5 tips bij kiezen van een loopbaancoach

Deze week zijn allerlei tips gedeeld over hoe je erachter komt wat je volgende stap wordt, het voorbereiden hierop en solliciteren. Het klinkt makkelijker dan het is en daarom zijn er loopbaanprofessionals om je te begeleiden in al deze stappen. Maar hoe kies je een loopbaanprofessional? (coachingspraktijk regio Almelo)

1. Bepaal je vraag

Vaak zijn er heel veel vragen of twijfels. Zorg ervoor dat je helder hebt wat je vraag of probleem is. Hoe concreter, hoe beter je op zoek kunt naar het antwoord. (coachingspraktijk regio Almelo)

2. Noloc Register Loopbaanprofessional (RL)

Loopbaanbegeleiding is een vak. Het keurmerk RL bevestigt dat de loopbaanprofessional beschikt over beroepsspecifieke kennis, vaardigheden en ervaring. Dit keurmerk krijgen ze niet zomaar, ze moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en worden iedere vier jaar opnieuw getoetst. (coachingspraktijk regio Almelo)

3. Vergelijk verschillende professionals

Voordat je een traject start is het goed om met meerdere professionals in gesprek te gaan. Kijk naar de verschillen die er zijn in aanbod, prijs en of er een klik is.

4. Verdiep je in het aanbod

Er zijn verschillende methodes en technieken die een professional kan gebruiken in een traject. Vraag hiernaar en kijk wat het beste bij je past. (coachingspraktijk regio Almelo)

5. Is er een klik?

Een coaching traject is zeer persoonlijk. Daarom is het belangrijk dat je je vertrouwd voelt om alles te kunnen zeggen wat je denkt en wat je voelt. Check of er een klik is! En of iemand jou de feedback gaat geven die je nodig hebt. Als je je op je  gemak voelt bij je coach, haal je veel meer uit het traject. (coachingspraktijk regio Almelo)

Op zoek naar een Noloc Register Loopbaanprofessional bij jou in de buurt, check www.noloc.nl

Coachingspraktijk regio Almelo

Wil je aan de slag bij CoachPraktijk? Neem dan contact met ons op. Je bent van harte welkom. CoachPraktijk Twente is NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

coachingspraktijk regio Almelo