4 tips voor werkgeluk

(Coaching werkgeluk) Iedereen wil graag gelukkig zijn op het werk, we spenderen hier ook veel tijd. Het is daarom belangrijk dat je een baan hebt waar je energie van krijgt. Hieronder vind je een aantal tips om je werkgeluk te vergroten.

1. Bouw relaties op met je collega’s
Het is belangrijk dat je goed contact hebt met je collega’s en met hen ook over andere dingen kan praten dan alleen je werkzaamheden. Werk je niet thuis, maak dan een gesprekje bij het koffieapparaat, ga samen lunchen of een rondje wandelen tussen het werken door. Werk je nu vooral vanuit huis, bel je collega’s dan ook eens een keertje op om te vragen hoe hun weekend was of plan een wekelijkse middagborrel in, maar dan online. (Coaching werkgeluk)

2. Durf te vragen
Misschien vind je je baan wel prima zoals het is, maar mis je nog wat uitdaging of zijn er graag dingen die je nog wil leren. Durf dit dan ook te vragen aan je leidinggevende. Wanneer jij een gesprek aangaat, kunnen jullie samen gaan kijken naar de mogelijkheden. Dit geeft jou een nieuw doel en kan je uit de ‘dagelijkse sleur’ halen, wat je vervolgens meer werkgeluk kan brengen. (Coaching werkgeluk)

3. Geef je grenzen aan
Het kan voorkomen dat andere collega’s werkzaamheden doorschuiven naar jou, omdat jij altijd bereid bent om dingen op te pakken en je het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen. Maar geef duidelijk je grenzen aan, durf ‘nee’ te zeggen. Bespreek dit met je leidinggevende en hij of zij kan jou hierbij helpen. Dit geldt ook voor situaties die je misschien dwars zitten, maak deze dingen bespreekbaar. Waarom? Wanneer je dit niet doet, kan het alleen maar groter worden. Heb je het eenmaal besproken dan is het klaar en kan je het laten rusten, misschien was het wel een gevalletje miscommunicatie. (Coaching werkgeluk)

4. Durf te veranderen
Misschien ben je niet echt gelukkig in je werk en blijkt deze baan toch niet bij jou te passen. Of wil je juist een andere functie binnen je bedrijf. Kijk naar hetgeen waar je enthousiast van wordt, wat zou jij nou echt graag willen doen, waar krijg je energie van. Bespreek dit met je leidinggevende. Ook al heb je ergens voor gestudeerd, dat betekent niet dat je huidige baan je droombaan is of misschien sluit het bedrijf gewoon niet zo goed aan bij jouw ambities. Denk na over hetgeen wat jou energie geeft, waar wordt jij vrolijk van? En kijk wat je moet doen om dit te bereiken. Durf keuzes te maken. (bron: ArboUnie)(Coaching werkgeluk)

Coaching werkgeluk

Loopt het op je werk niet helemaal zoals je zou willen? Wil je meer zichtbaar worden? Of meer duidelijkheid over een volgende stap die je kan zetten? Of wil je je presentatietechnieken verbeteren? Start dan met coaching! Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Coaching werkgeluk