Hengelo is stress-hoofdstad van Twente, Tubbergen is ‘zen’: ‘Noaberschap speelt een rol’

(Coaching bij stressklachten regio Twente) Zaterdag stond CoachPraktijk Twente in de krant! Naar aanleiding van het nieuws dat 1 op de 6 volwassenen stress ervaart is Bregje Verschaeren geïnterviewd. Hieronder lees je het artikel.

ENSCHEDE – Een kwakkelende gezondheid, financiële problemen of een te hoge werkdruk? Allemaal oorzaken die stress kunnen veroorzaken. Ruim één op de zes volwassenen in Nederland heeft erg veel last van stress. In Twente zijn we iets minder vaak gestrest, maar toch ervaart 13,9 procent van de Tukkers (veel) stress. Dat blijkt uit cijfers van de Gezondheidsmonitor.

Het valt direct op dat de grote steden in de regio donker kleuren op het kaartje. En hoe donkerder de kleur op de kaart, hoe meer mensen aangeven stress te ervaren. Hengelo is de stress-hoofdstad van Twente: 18,3 procent van de inwoners geeft aan (veel) stress te ervaren. Almelo (18,1 procent) en Enschede (18 procent) doen het iets beter, maar scoren ook nog boven het landelijk gemiddelde. (Coaching bij stressklachten regio Twente)

Maar wat is stress nou precies en waar komt het vandaan? „Er zijn twee soorten stress”, legt Bregje Verschaeren, oprichter van en loopbaancoach bij CoachPraktijk Twente in Almelo uit.

Verder lezen? Klik dan op deze link.

Coaching bij stressklachten regio Twente

Loop je rond met stressklachten? trek op tijd aan de bel, want dan is het veel eenvoudiger om er vanaf te komen en te leren omgaan met stress. Een coachtraject biedt bijvoorbeeld uitkomst. In een traject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt waarom je doet zoals je doet, wat je talenten zijn, maar ook waar je valkuilen liggen en hoe je daarmee om kunt gaan. Je leert hoe je kan ontspannen en meer balans kan creëren tussen werk en privé. Wil je meer weten over onze mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Lees hier verschillende vragen die je kan verwachten bij een sollicitatie gesprek.

Coaching bij stressklachten regio Twente